Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΝ με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, καθώς και τον αρχηγό του Ναυτικού των ΗΠΑ, ναύαρχο Τζον Μ. Ρίτσαρντσον. Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο περιθώριο του 23ου Διεθνούς Συμπόσιου Θαλάσσιας Ισχύος (23rd International Seapower Symposium), το οποίο διεξήχθη από 18/9 έως 21/9 στο Νιούπορτ του Ρόουντ ‘Αιλαντ των ΗΠΑ.

Το θέμα του φετινού Συμποσίου, το οποίο πραγματοποιείται ανά διετία, ήταν «Ασφάλεια- Τάξη- Ευημερία». Συμμετείχαν 105 χώρες από όλο τον κόσμο, η εκπροσώπηση 79 εκ των οποίων ήταν σε επίπεδο αρχηγού ναυτικού.

Στο πλαίσιο του συμποσίου, ο αρχηγός ΓΕΝ είχε προγραμματισμένες συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Αιγύπτου και της Ολλανδίας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας. Επίσης συναντήθηκε με τον διευθυντή Διεθνών Προγραμμάτων του Αμερικανικού Ναυτικού (Navy International Program Office), υποναύαρχο Φράνσις Ντ. Μόρλεϊ, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου, καθώς και με τους Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που φοιτούν στο Τεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology – ΜΙΤ).

 

πηγη και φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού