Νεφελούδης: Άμεσα στους εργοδότες η εγκύκλιος για τις υποχρεώσεις απέναντι στους διανομείς

Για την άμεση έκδοση εγκυκλίου που θα ενημερώνει τους εργοδότες για τις υποχρεώσεις τους και τα πρόστιμα που συνεπάγεται η μη τήρησή τους δεσμεύτηκε κατά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των διανομέων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6.

Όπως είπε ο κ. Νεφελούδης υπήρξε μία πολύ καλή συνάντηση με τους διανομείς, κατά την οποία συζητήθηκαν τα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και οι εν εξελίξει συμβάσεις τους, που, όπως είπε ο κ. Νεφελούδης, με απόφαση του ΟΜΕΔ είναι σε εξέλιξη μέχρι τον Μάρτιο του 2019 και που, όπως υπογράμμισε περιμένει από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα να προτείνουν την επέκτασή της, ώστε να εξεταστεί μετά η διαδικασία υποχρεωτικότητάς της.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη το υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει σε επεξεργασία και διερεύνηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στον χώρο των ταχυφαγείων για τους ανθρώπους που δουλεύουν ως διανομείς, και σε αυτήν θα βασιστεί η εγκύκλιος που θα σταλεί στους εργοδότες, επιβάλλοντας την παροχή εξοπλισμού εργασίας, δηλαδή το μηχανάκι και την αναγκαία για την δουλειά τους βενζίνη αλλά και τα μέσα ατομικής προστασίας όπως το κράνος.