Ιταλία: Δώδεκα χρόνια φυλακή στον άνθρωπο που πυροβόλησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες

Σε δώδεκα χρόνια φυλάκισης καταδικάσθηκε σήμερα ο Ιταλός Λούκα Τραΐνι, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες τον περασμένο Φεβρουάριο, στην πόλη Ματσεράτα.

Ο Τραΐνι καταδικάσθηκε για σφαγή, παράνομη οπλοφορία και πρόκληση σωματικής βλάβης με το επιβαρυντικό στοιχείο του φυλετικού μίσους.

«Στη φυλακή κατάλαβα ότι το χρώμα του δέρματος δεν πρέπει να μετρά. Έψαχνα εκδίκηση για τον θάνατο της Παμέλα. Δεν νιώθω φυλετικό μίσος, ζητώ συγγνώμη από όσους τραυτμάτισα», είπε ο καταδικασθείς, λίγο πριν την ανάγνωση της ετυμηγορίας των δικαστών.

Η αναφορά του είναι στην δολοφονία της Παμέλα Μαστροπιέτρο, η οποία δολοφονήθηκε, στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου, από τρεις νιγηριανούς. Ο Λούκα Τραΐνι είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει σχεδόν αμέσως, το ρατσιστικό του αμοκ, με την δολοφονία της κοπέλας, το πτώμα της οποίας κατατεμαχίστηκε.

Το δικαστήριο της Ματσεράτα, με την σημερινή του απόφαση έκανε δεκτές όλες τις θέσεις του κατήγορου εισαγγελέα, και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «υποδειγματική τιμωρία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού