Παππάς: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσουν – Η κυρία Γεννηματά ας πάρει τις αποφάσεις της

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στη δήλωση της κυρίας Γεννηματά ότι το Κίνημα Αλλαγής, θα συμμετείχε σε ένα μεγάλο συνασπισμό διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και σχολιασε: «…υπάρχουν 3 κόμματα , 2 που έβαλαν τη χώρα στην κρίση και 1 που την έβγαλε» και κάλεσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να μην έχει τέτοιες αγωνίες γιατί «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσουν».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπεραμύνθηκε του νόμου Κατρούγκαλου που όπως είπε «φέρνει το 80% των ασφαλισμένων να πληρώνουν λιγότερες εισφορές» και ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ που τοποθετείται ιδεολογικά στη Σοσιαλδημοκρατία, να κρατάει αποστάσεις από την πρόταση Μητσοτάκη και το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Για τις περικοπές των συντάξεων είπε πως η κυβέρνηση θα λάβει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες , ώστε να μην ισχύσουν «τα όπλα στη φαρέτρα μας είναι παρά πολλά και κάποιοι θα πρέπει να αναζητήσουν μεγάλα κουτιά να βάλουν τις δηλώσεις τους για τέταρτο μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και παρέπεμψε στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο πως «το μέτρο ήταν δημοσιονομικό όποτε εάν βγαίνουν τα νούμερα δεν χρειάζεται να γίνουν περικοπές».

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη γείτονα, τη μυστική συνάντηση Σπυράκη-Ζάεφ αλλά και την επίθεση του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά , ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε « δεν είναι πρωτόγνωρο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε μια κυβέρνηση» υπενθυμίζοντας τη διαφορετική προσέγγιση Σαμαρά – Βενιζέλου για το θέμα. Διαβεβαίωσε πάντως πως η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει και θα εξαντλήσει την 4ετια, προσθέτοντας πως «υπάρχει πολιτική πλειοψηφία να επικυρωθεί, η Συμφωνία».

Παράλληλα ο κ. Παππάς τόνισε πως θα πεισθούν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος να την ψηφίσουν, εξάλλου υπενθύμισε πως και άλλοι βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκεντρωθούν οι 151 ψήφοι που χρειάζονται για πρόταση δυσπιστίας , εάν αποφασίσει η ΝΔ να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πάντως πως η Ελλάδα θα επικυρώσει τελευταία τη Συμφωνία και εφόσον έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαιτούμενα βήματα από τη γείτονα. Χαρακτήρισε τη Συμφωνία επωφελή και για τις δυο πλευρές.

«Η επιτροπή για το μαύρο παίρνει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

« Η ΕΡΤ ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων που δεν την άφηναν να αναπτύξει τα δικά της δίκτυα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς προσθέτοντας πως με αυτό τον τρόπο υποχρεωνόταν να καταβάλει τεράστια ποσά στη digea.

Για το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΙ είπε «δεν έχω καημό για τον ΣΚΑΙ, έχει γίνει καλώς το εμπάργκο, γιατί είναι μια βιομηχανία ψεμάτων».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να σπάσει το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.