Γιούνκερ: Εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για το Brexit τον Νοέμβριο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε σήμερα τα κράτη μέλη να απαλλαγούν από τους κανόνες περί ομοφωνίας και να παίρνουν περισσότερες αποφάσεις με ενισχυμένη πλειοψηφία ώστε να ενδυναμώσουν τον ρόλο της Ένωσης στον κόσμο.

“Έχουμε κλειδώσει τους εαυτούς μας στο σκοτεινό δωμάτιο της ομοφωνίας”, δήλωσε ο Γιούνκερ σε μια ομιλία στο αυστριακό κοινοβούλιο στη Βιέννη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως είναι πλήρως εστιασμένος στο να καταστήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit επιτυχία και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία τον Νοέμβριο.

“Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες γιατί πρέπει επίσης να είμαστε κριτικοί καθώς λαμβάνουμε διαφορετικά σήματα από το Λονδίνο”, είπε ο Γιούνκερ.

“Υπάρχει μια πολυφωνική χορωδία στο επίπεδο του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου και προσπαθούμε να διευθετήσουμε τα κομμάτια… έτσι ώστε να γίνουν μια μελωδία”, είπε.

Είπε ότι ελπίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πραγματοποιήσει “ικανή πρόοδο” αργότερα αυτό τον μήνα ώστε “να μπορέσουμε να την αντιληφθούμε τον Νοέμβριο”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ