Λαβρόφ: Ιταλία και Ρωσία υπέρ της ενίσχυσης του διαλόγου Μόσχας – Βρυξελλών

Η Μόσχα και η Ρώμη θεωρούν ότι ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βελτιωθεί και να ενισχυθεί, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Ιταλό ομόλογο του Έντσο Μοαβέρο- Μιλανέζι.

“Σε σχέση με αυτό βλέπουμε και εκτιμούμε την εποικοδομητική διάθεση των Ιταλών μας εταίρων να συμβάλλουν σ’ αυτές τις διαδικασίες” επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να υπάρχει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα λειτουργεί ως προβλέψιμος και ρεαλιστής εταίρος, ο οποίος θα ασκεί μια εξωτερική πολιτική, με βάση τα συμφέροντα της Ευρώπη, και των χωρών μελών της ΕΕ”.

Η Ρωσία, είπε ο Λαβρόφ, προσβλέπει στο ότι θα υπερισχύσουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών. Επισημαίνοντας, ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξήρε τις κυβερνήσεις εκείνες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να επιλυθεί των θέμα της επιβολής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προτάσσοντας τα συμφέροντα των χωρών τους και ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: ΑΜΠΕ