Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων μετά τις βαριές απώλειες στη Wall Street

Οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια των γερμανικών κρατικών ομολόγων σήμερα, οδηγώντας πτωτικά τις αποδόσεις, καθώς ο αντίκτυπος από το βίαιο ξεπούλημα στη Wall Street γίνεται αισθητός στις διεθνείς αγορές.

Οι ιταλικές αποδόσεις ήταν λίγο υψηλότερες ενόψει μιας σειράς δημοπρασιών, καθώς οι παράγοντες της αγοράς προσπαθούν να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα χρέους της χώρας υπό το φως του σχεδίου της για τον προϋπολογισμό και την πρόσφατη αύξηση στο κόστος δανεισμού.

Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν βουτιά χθες, με τον S&P 500 και τον Dow να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τις 8 Φεβρουαρίου, οδηγώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επικρίνει τη Federal Reserve.

Η βουτιά αυτή έστρεψε τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη ήταν από 4 έως 5 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 0,49% πριν διαμορφωθούν γύρω στο 0,51%. Οι αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων υποχώρησαν νωρίτερα κατά 8 μονάδες βάσης στο 3,15%, υποχωρώντας από το υψηλό 7 ετών που σημείωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ