Κατέρρευσαν δύο κτίρια στη Μασσαλία- Τρεις οι νεκροί

Και τρίτη σορός, εκείνη ενός άνδρα, εντοπίστηκε σήμερα στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν χθες στο κέντρο της Μασσαλίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Ξαβιέ Ταραμπέ.

Η σορός άλλου ενός άνδρα καθώς και μίας γυναίκας εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί και προς το μεσημέρι, αντίστοιχα, σήμερα από τις ομάδες διάσωσης στα ερείπια των κτιρίων αυτών στη συνοικία Νοάιγ. Συνολικά, σύμφωνα με τις αρχές, 5 έως 8 άνθρωποι μπορεί να έχουν καταπλακωθεί από μπάζα.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί συνεχίζουν να σκάβουν προσεκτικά στα ερείπια, καθώς «5 έως 8 θύματα» είναι πιθανόν να βρίσκονται παγιδευμένα, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών που βρίσκεται επίσης στο σημείο.

Αγνοούμενοι θεωρούνται και δύο άνδρες που βιντεοσκοπήθηκαν από μια κάμερα ασφαλείας στο πεζοδρόμιο, λίγο πριν την κατάρρευση των κτιρίων. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν αυτά τα δύο πρόσωπα κατοικούσαν σε κάποιο από τα κτίρια ή αν ήταν απλώς περαστικοί.

Οι δύο παλαιές πολυκατοικίες βρίσκονταν σε μια λαϊκή συνοικία της πόλης, σε μικρή απόσταση από το παλιό λιμάνι.

Γύρω στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας οι γείτονες των δύο κτιρίων που βρίσκονται στη λαϊκή συνοικία Νοάιγ στο κέντρο της Μασσαλίας, άκουσαν “ένα τεράστιο μπαμ”, μετά το οποίο σηκώθηκε σύννεφο σκόνης από την κατάρρευση των κτιρίων.

“Ακούστηκε ένα τεράστιο μπαμ και με τη μία κατέρρευσε”, λέει ο 26χρονος Λουντοβίκ για το κτίριο στον αριθμό 63 απέναντι από το οποίο κατοικεί. “Υπήρχαν πολλοί περαστικοί εκείνη την ώρα”, πρόσθεσε.

Αυτός και οι δύο συγκάτοικοί του έτρεξαν έξω όπου “κάποιοι άνθρωποι κλαίγανε”.

Στο ένα κτίριο που κατέρρευσε ζούσαν “φτωχοί άνθρωποι, οι συνθήκες στο κτίριο ήταν ανθυγιεινές”, όπως συμβαίνει σε πολλά στην Νοάιγ”, σημείωσε ο νεαρός.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν είχαν γίνει γνωστά ενώ περαστικοί και κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν άκουσαν θόρυβο από έκρηξη. “Κατέρρευσαν σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν άκουσα θόρυβο από έκρηξη”, δήλωσε ο Τζαφάρ Νουρ που ψώνιζε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων, ενώ το ίδιο δήλωσε και κάτοικος γειτονικού κτιρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού