Κρεμλίνο: «Καμιά προοπτική εξομάλυνσης» στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει «καμιά προοπτική εξομάλυνσης» στις σχέσεις του με την Ουάσινγκτον, που βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους μετά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, πρόσθεσε ωστόσο πως είναι «ανοικτό στον διάλογο» με την αντίπαλό του μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που οδήγησαν σε ένα διαιρεμένο Κογκρέσο.

«Δεν βλέπουμε στον ορίζοντα καμιά λαμπρή προοπτική εξομάλυνσης στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλουμε διάλογο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία θα θεωρήσει παράνομη την επιβολή από τις ΗΠΑ οποιωνδήποτε νέων κυρώσεων σχετικά με τα χημικά όπλα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία αφού η Μόσχα δεν έδωσε εύλογες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα μετά την επίθεση στην Αγγλία με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον ενός ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου.

«Θεωρούμε παράνομους τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού