Ξεκινά σήμερα η ψηφοφορία για τα ευρωπαϊκά βραβεία κινουμένων σχεδίων «Emile Awards» 2018

Ξεκινά σήμερα η ψηφοφορία για τα ευρωπαϊκά βραβεία κινουμένων σχεδίων «Emile Awards» 2018 και η απονομή τους θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ της Γαλλίας, το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου. Τον νεοσύστατο θεσμό που θεσπίστηκε το 2017, στηρίζει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο και φιλοξενεί τη συνάντηση των εκπροσώπων των «Emile Awards» 2018 με τους Έλληνες δημιουργούς annimation.

«Πρόκειται για έναν θεσμό σημαντικό στην επέκταση των ευρωπαϊκών βιομηχανιών κινουμένων σχεδίων. Είναι η δεύτερη επέτειος των “Emile Awards”, η Ελλάδα είναι παρούσα εξαρχής και υποστηρίζει το νέο ξεκίνημα», ανέφερε στον χαιρετισμό του χαιρέτησε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος, νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ. «Πρόκειται για ιστορίες εμψύχωσης που μπορούν να χρωματίσουν τη ζωή μας και να δώσουν ευκαιρίες νέων θέσεων εργασίας και ευρύτερης ανάπτυξης» πρόσθεσε ο κ. Κρέτσος.

Στα «Emile Awards» 2018 συμμετέχουν πάνω από 90 υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν 18 βραβεία. Ανάμεσά τους το «The Ox» του Γιώργου Νικολόπουλου για τη μουσική της ταινίας που συνέθεσε η Δήμητρα Τρυπάνη, και το «Enough» για τη σκηνοθεσία της Άννας Μαντζάρη. «Η Ελλάδα διαθέτει ταλέντα, διαθέτει στούντιο και την υποστήριξη του υπουργείου» ανέφερε ο Jean-Paul Commin, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων στη συνέντευξη Τύπου. «Οι δυνατότητες για το κινούμενο σχέδιο μοιάζουν συναρπαστικές» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Peter Lord, λίγο πριν παρουσιάσει τις υποψήφιες ταινίες. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εμπειρία της πρώτης απονομής των βραβείων, το 2017, επίσης στη Λιλ. «Μάθαμε πολλά κι ευλεπιστούμε ότι φέτος θα είναι ακόμα καλύτερα. Δεχτήκαμε ακόμα περισσότερες ταινίες και προσθέσαμε δύο ακόμα κατηγορίες στο διαγωνιστικό: ήχου για εικονογραφημένο σενάριο και σχεδιασμό ήχου για ταινία μεγάλου μήκους».

Στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσε επίσης η Αναστασία Δημητρά εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Ελλάς. Τέλος, προβλήθηκαν τα μικρού μήκους κινούμενα σχέδια Ελληνίδων δημιουργών «Icebergs», της Ειρήνης Βιανέλλη (2018) «Enough», της Άννας Μάντζαρη (2018) και «Starfallen» της Alexandra Tagali (2018).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού