Συνταγματική αναθεώρηση: «Η Αριστερά θέτει τις μεγάλες θεσμικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος»

«Η Αριστερά οφείλει, από τη θέση που βρίσκεται σήμερα και την εμπειρία που έχει αποκτήσει πλέον και από τη διακυβέρνηση, να θέσει στο τραπέζι του διαλόγου τις μεγάλες θεσμικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε κατά τη χθεσινή του ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, στο δημαρχείο Χολαργού Παπάγου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην πρόταση συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι επιχειρεί από τη μια το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει τις οφειλές του απέναντι στην εκκλησία αλλά και από την άλλη η εκκλησία να παραιτηθεί από τις αξιώσεις της για την περιουσία που απαλλοτριώθηκε πριν από το 1939.

Όταν η συμφωνία αυτή τεθεί σε ισχύ, πρόσθεσε, θα απελευθερωθούν 10.000 θέσεις στο δημόσιο για να καλυφθούν πιεστικές κοινωνικές ανάγκες για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους: την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια.

«Ο πολιτικός μας στόχος είναι η επιδότηση του κράτους προς την εκκλησία να μπορεί μέχρι το 2030 να καλύπτεται από τα κρατικά έσοδα που θα προέρχονται από το Ταμείο Αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας», εξήγησε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού