Βουλή-Τσίπρας απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση: Ένα-ένα θα ψηφίζετε από ‘δω και πέρα τα μέτρα αποκατάστασης των αδικιών σας

Η οικονομία ανακάμπτει και η επιστροφή των αναδρομικών είναι το πρώτο από μια σειρά μέτρων που θα έλθουν το προσεχές διάστημα, είπε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς.

Κάποια μέσα ενημέρωσης λένε ότι σκορπάμε λεφτά, θέτοντας σε κίνδυνο την ελληνική οικονομία. Καμία σπατάλη δεν κάνουμε. Προβαίνουμε σε πράξεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Για μπορέσεις να κρατήσεις την οικονομία ψηλά πρέπει να κρατήσεις και την κοινωνία όρθια, είπε. Αρχίζουμε με τα αναδρομικά. Θα έρθουν και τα υπόλοιπα μέτρα και θα τα ψηφίζετε ένα ένα. Μαζί και τη μη μείωση των συντάξεων.

Σήμερα αρχίζουμε να φέρνουμε τα μέτρα του “τετάρτου μνημονίου”, που το αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη. Ο λόγος που σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε αδικίες είναι διότι αυτά τα 3 χρόνια καταφέραμε να ξαναστήσουμε την οικονομία στα πόδια της & ταυτόχρονα σταματήσαμε τη ρεμούλα, νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, αναφερόμενος στα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε: Δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση των κυβερνήσεων να συμμορφωθούν σε αυτές τις αποφάσεις (δικαστηρίων. Είναι ηθική υποχρέωση στο βαθμό που έχουμε δημοσιονομική δυνατότητα να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες που εσείς δημιουργήσατε. Η αμηχανία σας (ως αντιπολίτευση(, δεν αφορά την σημερινή συζήτηση, αλλά το συνολικό στρατηγικό σας έλλειμμα για την πορεία της χώρας. Το αφήγημά σας στερείται συνοχής, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού