“Η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει και πάει και ένα βήμα πιο μπροστά την πολιτική των προηγούμενων”

“Οι ανάγκες στο Δημόσιο Τομέα είναι πολύ μεγαλύτερες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για προσλήψεις, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, αλλά και στα σχολεία, ενώ την ίδια ώρα διατηρούνται οι ευέλικτες μορφές εργασίας και στο Δημόσιο Τομέα”, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος σε παρέμβασή του στον τ/σ Σκάϊ.

Πρόσθεσε ότι με τις εξαγγελίες αυτές η κυβέρνηση “προσπαθεί να συγκαλύψει την συμφωνία με την Εκκλησία, η οποία στέλνει στις καλένδες το πλέον ώριμο αίτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας”.

Είπε ότι σύμφωνα με την άποψη του ΚΚΕ, “Κράτος και Εκκλησία πρέπει να έχουν ξεχωριστούς ρόλους”, επισημαίνοντας, στη συνέχεια, ότι “αντί να έχουμε διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, που ο δυτικός πολιτισμός που ευαγγελίζονται πολύ το έχει λύσει από την αστική Γαλλική Επανάσταση το 1789, εδώ παραμένει και ταυτόχρονα έχεις και εναγκαλισμό επιχειρηματικών συμφερόντων Κράτους-Εκκλησίας με το κοινό Ταμείο που πάνε να δημιουργήσουν”.

“Επί της ουσίας (η συμφωνία) ενισχύει ιστορικές εκκρεμμότητες και διεκδικήσεις της Εκκλησίας απέναντι στο Κράτος και τη δημόσια περιουσία. Αυτή είναι η ουσία και σε αυτά πρέπει να σταθούμε και όλα αυτά στο πλαίσιο της λεγόμενης συνταγματικής αναθεώρησης που είναι αναπαλαίωση” τόνισε.

Είπε ότι “η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και την πάει και ένα βήμα πιο μπροστά”.

“Ακόμη και για την Εκκλησία, ενσωματώνει την εταιρεία που ίδρυσε η κυβέρνηση Σαμαρά στην νέα εταιρεία που φτιάχνει τώρα. Οι κοκορομαχίες υπάρχουν για να συγκαλύψουν ότι υπάρχει ενιαίο σχέδιο και ενιαία στρατηγική και ο λαός εγκλωβίζεται σε αυτές τις κοκορομαχίες, ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το “περιστατικό με τον Ρουβίκωνα και τους αστυνομικούς” είπε ότι “εντάσσεται στο πλαίσιο της απαράδεκτης κατάστασης, της αξιοποίησης τέτοιων ομάδων στην κατεύθυνση και αποπροσανατολισμού της συζήτησης και έντασης της αστυνομοκρατίας απέναντι στο εργατικό κίνημα που διεκδικεί και παλεύει”.