ΔΝΤ-Τόμσεν: Κόψτε τις συντάξεις …αλλά δεν μπορώ να να προσδιορίσω τον δημοσιονομικό χώρο του 2019…

Κόψτε τις συντάξεις …αλλά δεν μπορώ να να προσδιορίσω τον δημοσιονομικό χώρο του 2019, ήταν χθες η αναφορά για την Ελλάδα του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν.

Σε συνέντευξη επ’  ευκαιρία δημοσιοποίησης των φθινοπωρινών προβλέψεων του Ταμείου για την ευρωπαϊκή οικονομία, ο κ. Τόμσεν για την ελληνική οικονομία έκανε την έκπληξη ξεπερνώντας ακόμα και την Κομισιόν σε αισιοδοξία προβλέποντας ανάπτυξη μπαίνει 2,4% (οριακά χαμηλότερα από την πρόβλεψη του προσχεδίου προβλέψεων του ΔΝΤ για 2,5%) το 2019.

Τον περασμένο Απρίλιο, το ΔΝΤ προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 1,8% για το 2019, αλλά ήδη από τον Οκτώβριο έχει αναθεωρήσει στο 2,4%.

Ανοδικά αναθεωρημένες ήταν και οι προβλέψεις του ΔΝΤ  για τον ρυθμό ανάπτυξης την ελληνικής οικονομίας για το 2019 στο 2% και για το 2020 στο 2,2% (από 1,8% στο προσχέδιο).

Για την  αδυναμία πρόβλεψης για τον δημοσιονομικό χώρο του 2019 ο κ. Τόμσεν δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το Ταμείο δεν βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα με την Ελλάδα και ο διάλογος για τα θέματα αυτά γίνεται ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους. «Δεν είμαστε σε θέση να έχουμε γνώμη για βραχυχρόνια θέματα», δικαιολογήθηκε επίσης ο ίδιος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού