Καρλ Σεχάμπ: Ο Γαλλολιβανέζος της Διπλωματίας των Πόλεων

Μεγάλωσε ανάμεσα σε δύο πατρίδες, τη Γαλλία και τον Λίβανο αλλά έβαλε στην καρδιά του και μια τρίτη: την Ελλάδα. Ο Γαλλολιβανέζος Καρλ Σεχάμπ (Karl Chehab), που κατάγεται από οικογένεια Εμίρηδων, γνώρισε την Ελλάδα το 2004, όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

Από τότε ζει και εργάζεται στην πόλη, την οποία δηλώνει ότι αγαπά φανατικά. Τα τελευταία χρόνια, από τη θέση του Διευθυντή σε 5αστερο ξενοδοχείο της πόλης, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια της Θεσσαλονίκης να εμπλουτίσει την γκάμα των τουριστών της και να κάνει άνοιγμα στη Μέση Ανατολή. Έχει συμμετάσχει εκπροσωπώντας τα ξενοδοχεία της εταιρείας του σε διάφορες αποστολές της δράσης του κεντρικού δήμου “Διπλωματία των Πόλεων” αλλά η αυριανή έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα για τον ίδιο, αφού γίνεται στη γενέτειρά του, τη Βηρυτό.

“Η Θεσσαλονίκη δεν έχει πολλούς τουρίστες από το Λίβανο αλλά νομίζω ότι υπάρχει η δυναμική να προσελκύσει επισκέπτες από τη συγκεκριμένη αγορά”, αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. “Είναι δυο λαοί που μοιάζουν πάρα πολύ, όπως επίσης μοιάζουν και οι δύο πόλεις, η Θεσσαλονίκη και η Βηρυτός”, αναφέρει και σημειώνει ότι “έχουν πολλά κοινά σε ό,τι αφορά την κουλτούρα. Είναι και οι δύο μικρές πόλεις και οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ακόμη και η Πλατεία Αριστοτέλους μοιάζει πολύ με το παλιό κέντρο της Βηρυτού”. “Αυτό που λείπει από την πόλη, τα τελευταία χρόνια είναι τα μεγάλα κλαμπ και η νυχτερινή ζωή που στο παρελθόν ήταν πολύ πιο έντονη και είναι κάτι το οποίο θα ήθελε ο τουρίστας από το Λίβανο”, επισημαίνει.

Ο ίδιος αγαπά τους Θεσσαλονικείς αλλά έχει ξεχωριστή αδυναμία στους Πόντιους. “Λατρεύω το χιούμορ τους, είναι ένα απίστευτο χάρισμα που έχουν οι Πόντιοι. Μου αρέσουν πολλά σε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά έχω αδυναμία στην ποντιακή κουζίνα, η οποία έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την Λιβανέζικη”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ.Σεχάμπ μαζί με άλλους επαγγελματίες και επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού, της εστίασης και της εκπαίδευσης αλλά και εκπροσώπους φορέων και εταιρειών, ως μέλος μιας πολυπληθούς αποστολής -ξεπερνάει τα 50 άτομα- θα δώσει το “παρών” στην εκδήλωση που θα γίνει αύριο Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την 19η αποστολή που γίνεται με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού για την παρουσίαση και προβολή της Θεσσαλονίκης σε διάφορες αγορές-στόχους, όπου συμμετέχει όποιος επιθυμεί, με δικά του έξοδα. Την εκδήλωση ακολουθούν επαγγελματικές συναντήσεις με τοπικούς οικονομικούς παράγοντες.

Πηγή: ΑΜΠΕ