Ο βρετανικός Τύπος για το προσχέδιο του brexit

Στις πολιτικές αναταράξεις που προκάλεσε στο κόμμα των Συντηρητικών και στα συνεργαζόμενα με την κυβέρνηση κόμματα, η καταρχήν συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας, στην οποία φαίνεται να κατέληξε η Τερέσα Μέι με την ΕΕ, αναφέρεται ο σημερινός βρετανικός Τύπος.

Με τον τίτλο «Η Τερέσα Μέι αντιμετωπίζει αντιδράσεις ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου», η εφημερίδα «The Telegraph» υποστηρίζει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σημαντικές αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη της συμφωνίας της για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, καθώς το DUP (το βορειο-ιρλανδικό κόμμα που στηρίζει την κυβέρνησή της) προειδοποίησε ότι το προσχέδιο τής Τ.Μέι θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά στη διάσπαση της Μεγάλης Βρετανίας. Αναφέρεται ακόμη στο χθεσινοβραδινό κάλεσμα των βασικών υπουργών της, ένας προς έναν, στην πρωθυπουργική κατοικία, προκειμένου να ενημερωθούν για το κείμενο της Συμφωνίας Αποχώρησης, εκατοντάδων σελίδων. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κ.Μέι θα θέσει επίσημα τη συμφωνία στο υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ενώ ταυτόχρονα οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των 27 κρατών μελών της ΕΕ θα ενημερωθούν το απόγευμα στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία.

Οι «Financial Times» με τον τίτλο «Η Τερέσα Μέι αναζητά στήριξη για το προσχέδιο συμφωνίας του Brexit», γράφουν ότι το διασπασμένο υπουργικό συμβούλιο αντιμετωπίζει κρίσιμη αναμέτρηση στην έκτακτη συνάντησή του (που θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ