Κορκίδης: Δεν αποτελεί επιτυχία κανενός αλλά υποχρέωση όλων η μη περικοπή των συντάξεων

«Η μη μείωση των συντάξεων δεν καταλογίζεται ως επιτυχία, αλλά ως υποχρέωση της ελληνικής πλευράς και ως υποτυπώδης σεβασμός στη διαδοχή των γενεών».

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης στη δήλωσή του επισημαινει: «Ύστερα από 21 μειώσεις συντάξεων που επέβαλαν τα 3 μνημόνια, η θετική εξέλιξη στο euroworking group, όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί από τον εμπορικό κόσμο ήταν όχι μόνον καλοδεχούμενη, αλλά και επιβεβλημένη. Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπονται πανηγυρισμοί για την αποφυγή μίας ακόμη άδικης περικοπής στις συντάξεις.

Η οριστικοποίηση της μη μείωσης των συντάξεων έως και 18% απαιτεί τη ψήφιση ενός νομοσχεδίου που θα καταργεί μία σειρά από ψηφισμένα μέτρα και αντίμετρα, αντικαθιστώντας όλα όσα ισχύουν από το 2016 και χωρούν στον επιτρεπτό δημοσιονομικό χώρο που έχει δημιουργηθεί από την υπερφορολόγηση όλων μας. Ο επαναυπολογισμός των συντάξεων από την προσωπική διαφορά θα είχε επιπτώσεις στο 30% των σημερινών συνταξιούχων, δηλαδή σε περίπου 800.000 δικαιούχους, ενώ θα στερούσε από την αγορά 2,06 δις ευρώ. Η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μία υπέρμετρη αφαίμαξη από φόρους, εισφορές και περικοπές συντάξεων, ενώ επισημαίνω ότι οι αδικίες εξακολουθούν να παραμένουν για τους νέους συνταξιούχους. Αναμένουμε πλέον τις συστάσεις της Κομισιόν στις 21 Νοεμβρίου, οπότε και θα κατατεθεί το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού στην Βουλή και κυρίως τις οριστικές αποφάσεις που θα ληφθούν στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου».

 

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ