Εκπαιδευτική Ρομποτική για μικρούς μαθητές στο Δήμο Καλαμαριάς

Εκδήλωση εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο (Α. Παπανδρέου 35) στην Επέκταση.

“ Στόχος είναι να φέρουν τη ρομποτική τεχνολογία πιο κοντά στα παιδιά, να τα ενημερώσουν σχετικά με το πώς η ρομποτική επηρεάζει σήμερα και στο μέλλον τη ζωή τους, τονίζοντας την αυξανόμενη σημασία της και να γνωρίσουν οι μαθητές την ωφέλιμη πλευρά της πληροφορικής μέσα από μία ελκυστική βιωματική και συνεργατική προσέγγιση” όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα γίνουν τρία εργαστήρια με την εκπαιδεύτρια ρομποτικής, Δρ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Υπολογιστών, Χριστίνα Αθανασοπούλου και την ομάδα Ρομποτιστές.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν έκθεση διαδραστικών κατασκευών-ρομπότ των μαθητών τμημάτων ρομποτικής που υλοποιείται στο 7ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία, δραστηριότητα με το ρομπότ bee-bot και το robot – mouse για παιδιά ηλικίας από 5 έως 7 ετών.Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ρομποτικής με εξοπλισμό με εξοπλισμό lego WeDo για μαθητές Β΄ και Δ΄ τάξης δημοτικού και lego EV3 Mindstorms για μαθητές Δ ΄και ΣΤ΄ τάξης δημοτικού.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς επισημαίνεται ότι “ τα εργαστήρια είναι εισαγωγικά για μαθητές που επιθυμούν να γνωρίσουν τη ρομποτική και ΔΕΝ έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ρομποτικής. Η συμμετοχή τους σε αυτά απαιτεί προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313 314 413.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού