Εκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών από τον Δήμο Αθηναίων

Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Βία – Θεατρικό Αναλόγιο» διοργανώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αθηναίων, σήμερα στις 18:00, στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Στο θεατρικό αναλόγιο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νικολαΐδη, θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα έργα: «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (1603), το «Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίψεν (1879) και «Ευρυδίκη» του Ζαν Ανούιγ (1941).

Μέσω αυτών των θεατρικών έργων, οι συγγραφείς διαπραγματεύτηκαν το φαινόμενο της έμφυλης βίας, αν και στις εποχές που γράφτηκαν και πρωτοπαρουσιάστηκαν μπροστά στο κοινό, η μορφή αυτής της βίας δεν είχε όνομα.

Διαβάζουν ο Γιώργος Νικολαΐδης, ο ‘Αρης Ντελία και η Ζωή Ξανθοπούλου. Η εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά με τρεις κλασικές άριες από τη μέτζο σοπράνο Μαρία Ανδρικοπούλου, σε συνοδεία πιάνου από τον Αλέξανδρο Φαρή. Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο και  εντάσσεται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού