Συμφωνία των ναυτιλιακών εταιριών Capital Product Partners και DSS Holdings

Οι εταιρίες Capital Product Partners (CPLP)-συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Ευ.Μαρινάκη- και DSS Holdings (DSS) προχώρησαν σε δεσμευτική συμφωνία βάσει της οποίας η CPLP θα αποσχίσει τις δραστηριότητες της σε δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού και προϊόντων σε μια ξεχωριστή, εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία, η οποία θα συγχωνευθεί με τις δραστηριότητες της DSS, σύμφωνα με ανακοίνωση της CPLP.

Η συναλλαγή, ύψους 1,65 δισεκ. δολαρίων, αναμένεται να δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο εισηγμένη εταιρία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων.

Η νέα εταιρία, που θα ονομάζεται Diamond S Shipping και θα διαθέτει 68 δεξαμενόπλοια, θα έχει ηγετική θέση στις αγορές αργού πετρελαίου και προϊόντων καθώς θα επωφεληθεί από ένα ισορροπημένο και μεγάλης κλίμακας χαρτοφυλάκιο σκαφών, ισχυρό μάνατζμεντ και μία αποδοτική από οικονομικής άποψης εμπορική πλατφόρμα.

Οι μετοχές της νέας εταιρίας αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ η έδρα της θα είναι στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού