Κομισιόν: Μειώνονται οι τραπεζικές επισφάλειες στην ΕΕ

Την έκθεση προόδου σχετικά με τη μείωση των κινδύνων στην Τραπεζική Ένωση παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν.

Η Κομισιόν, συγκεκριμένα, σημειώνει ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία έτη και η μείωση των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό, όπως τονίστηκε και στις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου και της συνόδου κορυφής για το ευρώ, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης.

Στην τρίτη έκθεση προόδου για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), η Επιτροπή επισήμανε σήμερα ότι τα ΜΕΔ στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα μειώθηκαν και άλλο, και ανέρχονται πλέον σε 3,4% κατά μέσο όρο στην ΕΕ. Παρότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης ζητημάτων από το παρελθόν που βαρύνουν ακόμη τον τομέα από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ ενθαρρυντική.
Σε άλλη ανακοίνωση η Κομισιόν ζητά επίσης την επιβεβαίωση της πολιτικής δέσμευσης και των προσπαθειών για την ολοκλήρωση της θεμελίωσης της Ένωσης Κεφαλαιαγορών (CMU) πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές τον προσεχή Μάιο. Μαζί με την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του ευρώ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού