Κικίλιας: “Πινόκιο” ο Τσακαλώτος

«Πινόκιο» χαρακτήρισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών πως θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο πως «χωρίς ντροπή μάς κουνάει το δάχτυλο στη Βουλή» λέγοντας ότι «προεκλογικά και ενόψει της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δώσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, μήπως και “τσιμπήσει” κανένας Έλληνας και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στις σημερινές τροπολογίες στη Βουλή, ο κ. Κικίλιας είπε πως οτιδήποτε θα μπορέσει να ελαφρύνει το βάρος στις πλάτες των πολιτών, η Νέα Δημοκρατία θα το σταθμίσει και θα το ψηφίσει, προσθέτοντας πως το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εξαγγείλει μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ οριζόντια σε όλους τους πολίτες, ενώ τώρα η κυβέρνηση μιλά για ακίνητες περιουσίες κάτω των 60.000 ευρώ.

«Έχουμε χάσει 5 χρόνια, στα οποία έκλεισαν τις τράπεζες, “έγδαραν” τον κόσμο με 21 μειώσεις συντάξεων, ξεζούμισαν και τελείωσαν τη μεσαία τάξη. Και έρχεται ο Πινόκιο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος είχε πει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, μήπως και “τσιμπήσει” κανένας Έλληνας και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Στα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά, ήρθαν σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης των Ελλήνων: Μείωση του ΦΠΑ, μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, μείωση των εισφορών, προστασία των δανειοληπτών. Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε ούτε ένα από αυτά τα μέτρα» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως έναν στυγνό υποκριτή, ο οποίος -όπως είπε- «ήθελε να υφαρπάξει την εξουσία, προκειμένου να εφαρμόσει τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί: Να εκχωρήσει τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, να δώσει τις τράπεζες, να δώσει τη Μακεδονία, να τα δώσει όλα».

Όσον αφορά τα σκάνδαλα, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε ότι σύμφωνα με ευρωπαϊκές επιτροπές ελέγχου υπάρχει κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα σε συγκεκριμένους τομείς και στμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος. «Ένας από αυτούς τους τομείς είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ένα άλλο θέμα είναι το πώς ιδιώτες διαπλέκονται με ΔΕΚΟ εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Για όποιον έχει βάλει οποτεδήποτε το δάχτυλο στο μέλι, πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί για τα πεπραγμένα τους αυτά τα τέσσερα χρόνια. Αν έχει κατασπαταληθεί παρανόμως έστω και ένα ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα τα ερευνήσουμε, θα σταλούν στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού