«Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν “την ίδια επιθυμία” για μια συνάντηση μεταξύ Τραμπ- Πούτιν»

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν «την ίδια επιθυμία» για μια συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο της G20 στο Μπουένος Άιρες, διαβεβαίωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Οι δύο πλευρές έχουν την ίδια επιθυμία για αυτή τη συνάντηση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να ακυρώσει την προβλεπόμενη συνάντηση εξαιτίας του επεισοδίου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

«Την 1η Δεκεμβρίου θα υπάρξει μια συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό θα γίνει σε δύο μέρη: ένα τετ α τετ και μια συνάντηση με τα σημαντικότερα στελέχη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών» διαβεβαίωσε ο Ουσάκοφ.

«Η φύση των συναντήσεων αυτών, τα περιεχόμενό τους και η διάρκειά τους θα εξαρτηθούν πλήρως από τους δύο ηγέτες» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να αναφερθεί στις απειλές ακύρωσης της συνάντησης από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναζητήσουν τους τρόπους για να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο στις μεταξύ τους σχέσεις. Ο Γιούρι Ουσάκοφ είπε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα θα προτιμούσε η Ουάσιγκτον να χρησιμοποιεί απευθείας διπλωματικούς διαύλους για να μιλήσει με τη Ρωσία, παρά τα ΜΜΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού