ΣΕΒ: Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες της Πολωνίας

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Πολωνίας, σε τομείς που ενδιαφέρουν τις ελληνικές επιχειρήσεις συζητήθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας του ΣΕΒ.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με στόχο την προετοιμασία της επιχειρηματικής αποστολής του ΣΕΒ στη Βαρσοβία από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2019.

Όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, από το 1990 η πολωνική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τάση και το ΑΕΠ της έχει διπλασιαστεί Σημειώθηκε επίσης, ότι οι εμπορικές σχέσεις με τη χώρα μας αυξάνονται διαχρονικά, παρουσιάζοντας σημαντικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς, όπως οι υποδομές, τα φάρμακα και τα καλλυντικά, η ενέργεια, οι ΤΠΕ, τα οικοδομικά υλικά, καθώς και τα τρόφιμα και τα ποτά.

Σε παρέμβασή του, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε ότι η Πολωνία είναι μια από τις πιο ελκυστικές χώρες της Ευρώπης όσον αφορά στις άμεσες ξένες επενδύσεις, με πολλές ελληνικές εταιρείες να εδρεύουν εκεί.

Η Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, κα. Anna Barbarzak τόνισε ότι το διμερές εμπόριο υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ ενώ παρουσίασε το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας (διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, προστασία ιδιοκτησίας και εμπορικών δικαιωμάτων, χρηματοδοτικά κίνητρα, φορολογικό πλαίσιο, οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση, μέσω συμφωνιών με τοπικούς συνεταίρους).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού