Τσακαλώτος προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Δεσμεύεστε να παραδεχτείτε την επιτυχία αν βγούμε στις αγορές;

“Θα συνεχίσουμε ως ήρεμη δύναμη να κάνουμε την δουλειά μας, ο κόσμος με εμάς ξέρει που πηγαίνει, ξέρει τι θα έχει με μας. Με εσάς ξέρει; Ότι δεν θα κόψετε φόρους και δεν θα μειώσετε τον στόχο για το πλεόνασμα; Γιατί να σας εμπιστευτούμε;”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής επί του Προϋπολογισμού 2019.

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είπε: “Έχουμε βγει δυόμιση φορές στις αγορές. Το ότι δεν έχουμε βγει ακόμα μετά την λήξη του προγράμματος είναι τεκμήριο αποτυχίας των δύο πρώτων Μνημονίων. Εσείς φταίτε που δεν βγήκαμε στις αγορές. Τα επιτόκια είναι σχετικά ψηλά για διάφορους λόγους. Δεσμεύεστε να παραδεχτείτε την επιτυχία αν βγούμε στις αγορές; Η θα βρείτε κάτι άλλο να λέτε τότε;”.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταξική μεροληψία υπέρ των φτωχών στρωμάτων. Μάλιστα απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε ότι η ταξική μεροληψία φαίνεται στα αποτελέσματα που έχει στους ασθενέστερους η μη περικοπή των συντάξεων και η διανομή του πακέτου των 910 εκ ευρώ το 2019. “Μόνο από αυτά τα δύο πράγματα θα υπάρξει ανάπτυξη κατά 7,7% για το φτωχότερο 10%, 3,3%  για το ,επόμενο φτωχότερο 10%, 2,2% στο επόμενο κλπ.  Σε κανένα στρώμα δεν είναι αναιμική η ανάπτυξη.  Αν πείτε ότι αυτό είναι ταξικό, είναι άδικο”.

Τέλος, αναφερόμενος στον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργό Χρ. Σταϊκούρα, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως το ‘μαξιλαράκι” δεν χτίστηκε από την αύξηση της φορολόγησης, την μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων , την περικοπή κοινωνικών δαπανών, την στάση πληρωμών από το Δημόσιο σε ιδιώτες. “Το απόθεμα χτίστηκε από την εκταμίευση του καλοκαιριού” είπε. Και στην συνέχεια παραδέχτηκε πως ” έχετε δίκιο ότι θέλει προσοχή το πλεόνασμα αλλά δεν έχετε δίκιο ότι χτίστηκε έτσι που λέτε εσείς.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού