“Η Ελλάδα έχει αποδώσει στο διεθνές λεξιλόγιο μια πολύτιμη λέξη: Διάλογος”

Στην υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που πραγματοποιείται στο Μιλάνο, με βασικό θέμα συζήτησης τη νέα ένταση Ρωσίας – Ουκρανίας, συμμετέχει ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

«Η Ελλάδα έχει αποδώσει στο διεθνές λεξιλόγιο μία πολύτιμη λέξη: Διάλογος. Dialogue. Αυτές τις μέρες και ειδικότερα σήμερα, που συγκεντρωνόμαστε οι υπουργοί του ΟΑΣΕ, είναι για μια ακόμη φορά χρήσιμο να τη θυμόμαστε ως εργαλείο της αποστολής μας» τόνισε ο κ. Κουίκ προσερχόμενος στην υπουργική σύνοδο.

Στην παρέμβασή του στη Σύνοδο του Μιλάνου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι με τον διάλογο έφτασαν Ελλάδα και πΓΔΜ στη συμφωνία των Πρεσπών που μένει να επικυρωθεί από τα δύο κοινοβούλια. Επίσης, στη σύνοδο έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του τράφικιγκ ως μια σοβαρή παράμετρο του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, δίνοντας έμφαση στα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά που «χάνονται» στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Η Ελλάδα δείχνει μια μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το πεδίο, όπως και για το τράφικιγκ γυναικών, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών και φυσικά εναρμονισμένη στο εθνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο», ανέφερε σχετικά ο κ. Κουίκ.

Εστιάζοντας περαιτέρω στο μεταναστευτικό και προσφυγικό, ο υφυπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε: «Πάντως, όσοι μιλούν για το μεταναστευτικό – ελάχιστοι για το προσφυγικό – θα πρέπει επιτέλους να αναλογισθούν ότι η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε τη μέγιστη στήριξη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Εμείς χτίζουμε γέφυρες με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Δεν σηκώνουμε τείχη και φράχτες».

Πηγή: ΑΜΠΕ