Αναστάτωση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στους Financial Times

Ειδικού συνεργάτη

Πραγματική αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία από τη συνέντευξη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους Financial Times και συγκεκριμένα εκείνη την αποστροφή σε δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία προειδοποιεί επιχειρηματίες να μην προσδοκούν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών.

Έγκυρες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι η νευρικότητα για τη δήλωση αυτή ήταν διάχυτη στο επιτελείο του προέδρου, ενώ αμηχανία κυριαρχούσε και στους συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, όσον αφορά στη διαχείριση των αντιδράσεων που από νωρίς έχει προεξοφληθεί ότι θα εκδηλωνόντουσαν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι λίγο αργότερα δόθηκε εντολή από το γραφείο Μητσοτάκη να εκδοθεί ανακοίνωση με συγκεκριμένο κείμενο, που παραδόθηκε έτοιμο από τους συνεργάτες του προέδρου του κόμματος στο γραφείο τύπου για διεκπεραίωση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι ακολούθησε γύρος τηλεφωνημάτων από μεριάς της Ν.Δ. προς φιλικά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους με την οδηγία να επιχειρηθεί υποβάθμιση του επίμαχου αυτού σημείου αυτού των δηλώσεων Μητσοτάκη, ενώ είναι σαφές ότι εκεί αναμφίβολα βρισκόταν το μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον της συνέντευξης.

Γνώστες των πραγμάτων στο τηλεοπτικό τοπίο της Ελλάδας δήλωναν έκπληκτοι με τον περιεχόμενο της δήλωσης Μητσοτάκη, καθώς η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας έχει ολοκληρωθεί. Με δεδομένο ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος για απόκτηση άδειας πανελλήνιας εμβέλειας (από τις 2 αδιάθετες που απομένουν) έχει πλέον εκδηλωθεί μόνο από πλευράς του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, η δήλωση αυτή Μητσοτάκη φωτογραφίζει σχεδόν απολύτως τον επιχειρηματία. Επίσης, στα χαρακτηριστικά Μαρινάκη ταιριάζει και το άλλο σημείο των δηλώσεων του προέδρου της Ν.Δ., σχετικά με αθλητικούς παράγοντες.

Η αναφορά Μητσοτάκη στο θέμα με τέτοιο τρόπο έχει προκαλέσει ακόμη εντύπωση στην τηλεοπτική αγορά, αφού ποτέ άλλοτε δεν έχει «φωτογραφηθεί» επιχειρηματίας από πολιτικό πρόσωπο, και μάλιστα κορυφαίο, τόσο καθαρά.

Επίσης, αβεβαιότητα υπάρχει και σ’ ένα άλλο σημείο, διότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις δηλώσεις του κάνει λόγο για «αγορά σταθμού». Όμως, όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμος τηλεοπτικός σταθμός προς πώληση.