Πολλαπλές εκλογές τον Μάιο, “βλέπει” ο Θεοδωρικάκος

«Το πιθανότερο σενάριο είναι οι πολλαπλές εκλογές τον Μάιο» δήλωσε, σήμερα, σε συνέντευξή του στον ρ/σ News 24/7, o σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός «θα ήθελε να φτάσει ως τον Οκτώβριο του 2019 αλλά δεν θα μπορέσει».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο η ΝΔ «ζητά εκλογές χθες γιατί όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερα για την πατρίδα μας». «Πολύ καλά έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης και ζήτησε εκλογές νωρίς γιατί απέδειξε πόσο κρίσιμη ήταν η πολιτική αλλαγή για το καλό του τόπου. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μειώσει την έκταση της ήττας του για να διασφαλίσει το ρόλο του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν κάνει εκλογές πριν τις ευρωεκλογές θα συντριβεί και μετά θα αντιμετωπίσει δεύτερη κρίση πάνω στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Αυτό δεν το αντέχει άρα δεν βλέπω εκλογές νωρίτερα», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας εξελέγη με διακηρύξεις αντίθετες από αυτές που πραγματοποίησε» και προσέθεσε: «Είναι ο υπεύθυνος για την οικονομική ασφυξία της χώρας για τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, για το brain drain. Περιήλθε σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση γιατί η κοινωνική πλειοψηφία αντιλήφθηκε την εξαπάτηση. Αναζητά τρόπους διεξόδου. Γνωρίζει ότι στους συνταξιούχους καταγράφει χαμηλά ποσοστά και θα τον αποδοκιμάσουν στις κάλπες, έψαχνε έναν τρόπο να τους πει ότι τους γλίτωσε κάτι, ενώ δεν τους γλίτωσε τίποτα γιατί ο ίδιος είχε φέρει την απόφαση για περικοπή των συντάξεων».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει καλέσει όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία ΝΔ θεωρεί επιζήμια για το εθνικό συμφέρον».

Τέλος, ερωτηθείς για τις συνεργασίες που θα επιδιώξει η ΝΔ, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «όλες οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις θα κληθούν να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια είτε η ΝΔ έχει αυτοδυναμία είτε όχι» ενώ προέβλεψε ότι «θα είναι τέτοιο το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν υπάρχει περίπτωση λόγω προεδρικής εκλογής να διακοπεί η πορεία της κυβέρνησης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού