Προχωρεί η κατασκευή του φράγματος Χαβρία στη Χαλκιδική

Δρομολογείται η κατασκευή του φράγματος Χαβρία στη Χαλκιδική, ενός μεγάλου έργου ζωτικής σημασίας για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, το έργο θα γίνει με τη διαδικασία της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και “το κριτήριο είναι να μην επιβαρυνθεί ο πολίτης για το κόστος του νερού ούτε με ένα λεπτό του ευρώ”. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το υπουργείο Οικονομίας θα αποπληρώνουν σε βάθος χρόνου το πραγματικό κόστος για την υλοποίηση του έργου μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη τριών συμβούλων, τεχνικού, οικονομικού και νομικού, ενώ όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, η πρόσληψή τους αναμένεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο. “Οι σύμβουλοι θα ετοιμάσουν το μοντέλο για όλη την υλοποίηση του έργου” τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι στη συνέχεια το θέμα θα έρθει στη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ, η οποία θα δώσει την έγκρισή της, ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

“Θα ξεκινήσει το έργο επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης” σχολίασε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε πως “η εμπειρία λέει ότι αυτά τα έργα πηγαίνουν πολύ γρήγορα, πηγαίνουν με βάση το χρονοδιάγραμμα”. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αντώνης Κοτσώνης, υπογράμμισε: “από τη στιγμή που θα έχουμε τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης, σε 2,5 χρόνια, εφόσον έχουμε ομαλή εξέλιξη, θα μπορεί να έχει κατασκευαστεί το έργο στην πρώτη του φάση, η οποία έχει προϋπολογισμό 140 εκατομμύρια και περιλαμβάνει το φράγμα, τα διυλιστήρια και δίκτυο 67 χιλιομέτρων”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού