Παππάς για ΝΔ: …μένει η ακραία δεξιά ρητορική και θέση

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, σημειώνοντας πως η ανεργία κατήλθε από το 27% στο 18%: «Δημιουργήθηκαν 350.000 νέες θέσεις εργασίες», τόνισε. Ενώ για την οικονομική κατάσταση της χώρας, «παραλάβαμε εκτροχιασμένα δημοσιονομικά, συσσωρευμένο και άλυτο χρέος και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει και τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά της και ένα προφίλ χρέους, το οποίο έχει την μεγαλύτερη ωρίμανση στον κόσμο και τις χαμηλότερες χρηματοδοτικές ανάγκες από όλες τις χώρες της ΕΕ».

Επιπλέον, «θα ήμασταν σήμερα εδώ να συζητούμε για επεκτατικούς προϋπολογισμούς και για το πόσα θα πάρουν οι πολίτες και πόσο ελαφρυνθούν αν δεν είχε συντελεστεί η πολιτική (αλλαγή) του 2015». Σήμερα όμως, «πυκνώνουν τα θετικά σημάδια για την οικονομία, θετικό εμπορικό ισοζύγιο, άνοδος στις εξαγωγές, αύξηση του κύκλου εργασιών στη μεταποίηση, αύξηση στον τουρισμό, αύξηση στο εμπόριο. Από πού προκύπτει η καταστροφολογία. Προκύπτει από τη μεγάλη σας ματαίωση διότι ζείτε ένα μετατραυματικό σοκ: λέγατε ότι θα βγούμε από το ευρώ και επαναθεμελιώνετε τον εαυτό σας. Φεύγει η κουρτίνα του ευρώ και μένει η ακραία δεξιά ρητορική και θέση και θεμέλια προγράμματος, όπως το ασφαλιστικό Πινοσέτ -ο σώζων εαυτόν σωθήτω δηλαδή-», τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, που για τον ΕΝΦΙΑ ειδικότερα, σημείωσε ότι η ΝΔ πρότεινε να τον πληρώνουν οι Δήμοι, άρα οι πλούσιοι (Δήμοι) να κάνουν δουλειά στις υποδομές και οι φτωχοί όχι.

«Αυτά είναι τα θεμέλια του προγράμματος της ΝΔ και δεν είναι μόνον ελληνικά, είναι και ευρωπαϊκά και δεν είναι τυχαία η γειτνίαση και η συμμαχία με τον κ. Όρμπαν και τον κ. Βέμπερ, με τις δυνάμεις οι οποίες για το μεταναστευτικό λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να υφίσταται όλο το βάρος απέναντι στα προσφυγικά κύματα. Αυτή είναι η μετάλλαξη που έχει υποστεί η ΝΔ και έχει αποτύπωση και σε πρόσωπα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρίνουν οι πολίτες», ανέφερε επίσης για να συμπεράνει: «Διότι απέναντι σε μια τέτοιου τύπου Δεξιά, η οποία απειλεί να γυρίσει την χώρα πίσω και στα εθνικά θέματα και στην οικονομία και σε μια σειρά από ζητήματα χρειάζεται ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο το οποίο θα είναι ξανά πλειοψηφικό στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2019 και θα εγγυηθεί την συνέχιση αυτής της πορείας».

Επιπροσθέτως: «Μας ακούει ο κόσμος. Μας ακούει ο αγρότης, ο ελεύθερος επαγγελματίας του οποίου οι εισφορές θα μειωθούν κατά ένα τρίτο, μας ακούν οι μικροϊδιοκτήτες των οποίων ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%, οι 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό, οι οποίοι με την επέκταση τις Συλλογικής Σύμβασης θα έχουν αύξηση στον μισθό. Μας ακούν οι άνθρωποι των επιχειρήσεων, οι οποίοι βλέπουν ότι ψηφίζεται η αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Συνεπώς το αφήγημα της ΝΔ μπορεί να καλλιεργηθεί στα τηλεοπτικά “παράθυρα”, αλλά έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και πολλαπλασιαστικά πλέον αισθάνεται και ο κόσμος ότι τα πράγματα βελτιώνονται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού