Νέες δομές για την στήριξη της οικογένειας και την φροντίδα των ηλικιωμένων ανακοίνωσε η Φωτίου

“Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν την καρδιά του προνοιακού συστήματος και ήρθαν για να μείνουν, γιατί φτιάχνουμε ένα νέο προνοιακό κράτος”, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η κα Θεανώ Φωτίου ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα 241 Κέντρα Κοινότητας κι απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών. Παρέχουν συνολική πληροφόρηση και άμεση εξυπηρέτηση, ενώ ανακοίνωσε 100 επιπλέον Κέντρα Στήριξης Οικογένειας και 150 Κέντρα Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων που αποτελούν νέες δομές και εντάσσονται στα Κέντρα Κοινότητας. “Η πρόνοια” επεσήμανε, “δεν είναι για τους φτωχούς είναι για όλο τον πληθυσμό, είναι για όλους εμάς”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι “τα Κέντρα Κοινότητας ήταν μια πολιτική κατάκτηση” και πρόσθεσε: “Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Διεκδικήσαμε πόρους. Προηγήθηκε διαβούλευση με τους δημάρχους και προχωρήσαμε σε μια μεγάλη παρέμβαση που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία”.

Στο μεταξύ, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2014-2020” έχει ενημερώσει τα υφιστάμενα Κέντρα Κοινότητας σχετικά τις τροποποιήσεις που απαιτούνται για την μετεξέλιξή τους και τις προσλήψεις προσωπικού που θα ακολουθήσουν.

Όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, ‘Αλκηστις Σταθοπούλου, “οι δήμοι με προσωπικό έως 70.000 κατοίκους θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν ένα επιπλέον άτομο και οι δήμοι άνω των 70.000 κατοίκων δύο επιπλέον υπαλλήλους, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα ρομά και δεν διαθέτουν διαμεσολαβητή, μπορούν επίσης να προχωρήσουν σε πρόσληψη της συγκεκριμένης ειδικότητας”.

“Δράση με μέλλον που έχει τύχει υποστήριξης” χαρακτήρισε τα Κέντρα Κοινότητας, ο Χρήστος Κύρκογλου, προϊστάμενος Μονάδας Β’, Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ενώ η κα Εύη Κάιλα προϊσταμένη επιτελικής δομής τομέα κοινωνικής Αλληλεγγύης, του υπουργείου Εργασίας, τόνισε ότι στόχος είναι “η αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη των Κέντρων Κοινότητας”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού