Σήμερα συναυλία στο Ωδείο Αθηνών: Το Μουσικό Ιταλικό Φως του Μπαρόκ

Συναυλία παρουσιάζεται σήμερα Τρίτη 29/1 στις 8.15 μ.μ. στο Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, με θέμα «Το Μουσικό Ιταλικό Φως του Μπαρόκ».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Σκοπός της συναυλίας είναι να αναδείξουμε το σπινθηροβόλο και γεμάτο χαρά ύφος των Antonio Vivaldi,  Arcangelo Corelli και άλλων ιταλών συνθετών της εποχής του μπαρόκ, που επηρέασε πολλούς συνθέτες της Ευρώπης του 17ου-18ου αιώνα, όπως τον γερμανό Georg Friedrich Haendel, ο οποίος θεωρείται ο κατ’εξοχήν εκπρόσωπος του ιταλικού ύφους.

Στο πρόγραμμα επίσης συμπεριλάβαμε και μία χαρακτηριστική φόρμα της μουσικής μπαρόκ, την «Follia», η οποία ήταν πολύ αγαπητή στους ιταλούς συνθέτες της εποχής. Η «Follia» είναι μία μελωδία στο μπάσο, όπου πάνω της αναπτύσσεται σταδιακά από την ψηλότερη φωνή (βιολί ή φλάουτο) ένας πολύ ενδιαφέρον μελωδικός και ρυθμικός σχολιασμός σε παραλλαγές .

Στην συναυλία έχουμε την μεγάλη τιμή να συμπράξουμε με την διακεκριμένη χιλιανή βιολονίστα Ana Liz Ojeda, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να συμμετάσχει με το μπαρόκ σύνολό μας  Lumini e Sombri.

Οι καλλιτέχνες –  Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχικού “Η ΕΥΤΕΡΠΗ”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού