Την προεδρία των ΗΠΑ θέλει ο πρώην CEO των Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς- Τραμπ: Δεν έχει τα κότσια

Ο Aμερικανός δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Σουλτς, πρώην επικεφαλής της Starbucks, «εξετάζει σοβαρά» το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 για να αμφισβητήσει τον σημερινό ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ο 65χρονος Σουλτς στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS «60 minutes». Δήλωσε πως ήταν «ανέκαθεν δημοκρατικός» και διευκρίνισε πως θα θέσει υποψηφιότητα «ως ανεξάρτητος κεντρώος εκτός του δικομματικού συστήματος».

«Ζούμε μια από τις πιο αβέβαιες περιόδους», συνέχισε. Για τον ίδιο, ο Τραμπ «δεν έχει τα προσόντα για να είναι πρόεδρος» και, εξάλλου, οι ρεπουμπλικανοί και οι δημοκρατικοί «δεν κάνουν ποτέ αυτό που είναι απαραίτητο για τον αμερικανικό λαό και αφοσιώνονται καθημερινά σε μια ρεβανσιστική πολιτική».

Τα δύο κόμματα είναι υπεύθυνα για τη διόγκωση του κρατικού χρέους της χώρας στα 21,500 τρισεκατομμύρια δολάρια, υπογράμμισε, «ένα επικίνδυνο παράδειγμα (…) αποτυχίας έναντι της συνταγματικής ευθύνης τους».

Ο Σουλτς απέρριψε τους φόβους ότι η υποψηφιότητά του θα ευνοήσει τη διαίρεση της ψήφου της αντιπολίτευσης και θα οδηγήσει σε επανεκλογή του Τραμπ. «Θέλω να κερδίσει ο αμερικανικός λαός. Θέλω να κερδίσει η Αμερική», διαβεβαίωσε.

Ο Τραμπ δεν άργησε να απαντήσει στις υπόνοιες Σουλτς για την νοημοσύνη του αρχηγού των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας πως ο πρώην CEO της αμερικανικής εταιρίας καφέ «δεν έχει τα ‘κότσια’…Συμφωνώ μαζί του ότι δεν είναι ‘ο πιο έξυπνος άνθρωπος’. Εξάλλου, η Αμερική τον έχει ήδη!»

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας είπε ότι παρακολούθησε την τηλεοπτική συνέντευξητου Σουλτς, λέγοντας ότι ελπίζει η Starbucks «να εξακολουθεί να μου πληρώνει το νοίκι της στον Πύργο Τραμπ!»

Στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη, ο πρώην επικεφαλής της Starbucks δήλωσε μεταξύ άλλων πως ήταν «ανέκαθεν δημοκρατικός» και διευκρίνισε πως θα θέσει υποψηφιότητα «ως ανεξάρτητος κεντρώος εκτός του δικομματικού συστήματος».

Για τον ίδιο, ο Τραμπ «δεν έχει τα προσόντα για να είναι πρόεδρος» και, εξάλλου, οι ρεπουμπλικανοί και οι δημοκρατικοί «δεν κάνουν ποτέ αυτό που είναι απαραίτητο για τον αμερικανικό λαό και αφοσιώνονται καθημερινά σε μια ρεβανσιστική πολιτική».

 

 

AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού