Σκουρλέτης: Κυρίαρχη επιλογή Μητσοτάκη η υιοθέτηση ακροδεξιών απόψεων

«Έχουμε μπει σε μία διαφορετική πορεία, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που αλλάζουν σε σημαντικό βαθμό την ζωή των συμπολιτών μας και ανοίγουν μία διαφορετική προοπτική. Η ολοκλήρωση του προγράμματος δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πράγματα με διαφορετική λογική από αυτή που μέχρι τώρα ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθούμε, το είδαμε με τα μέτρα πριν τον προϋπολογισμό, αυτή η πορεία ακολουθείται με τα διαδοχικά μέτρα και κορυφαίο τον κατώτατο και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού», είπε νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Την ίδια ώρα, όπως επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, η ένδεια επιχειρημάτων απέναντι στην πραγματικότητα και την πολιτική της κυβέρνησης θα την οδηγήσει και σε άλλες τραγελαφικές δηλώσεις. Τώρα είναι η Βενεζουέλα, μεθαύριο μπορεί κάτι άλλο, πράγματα που προφανώς έχουν το ενδιαφέρον τους αλλά προφανώς δεν μπορεί να τα βάλει ως αντίβαρο σε όσα ιστορικά συμβαίνουν αυτήν την περίοδο, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η έξοδος από το πρόγραμμα και όσα ακολουθούν, κτλ», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι «η αξιωματική κυρίως αντιπολίτευση «ουσιαστικά πάει να καλύψει την διάψευση όλων των εκτιμήσεων που είχε κάνει … καταφεύγει σε τέτοιου είδους επιχειρήματα, που δείχνουν την αμηχανία και την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων και πολιτικής αντιπαράθεσης με συγκεκριμένες προτάσεις».

«Στη Νέα Δημοκρατία», είπε, «είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά από την άλλη υπήρξε και η συνειδητοποίηση ότι αυτή η σκληρή γραμμή υιοθέτησης της διχαστικής ακροδεξιάς ρητορικής, μπορεί να επέφερε κατ’ αρχήν συσπείρωση, αλλά κατ’ ουσίαν άνοιξε το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς. Πλέον βλέπουμε να ενισχύονται δυνάμεις έξω από την Νέα Δημοκρατία, δεξιότερα από αυτήν. Κάποιοι επιλέγουν να κατεβάσουν τους τόνους, αλλά η κυρίαρχη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η υιοθέτηση των απόψεων στελεχών από τον ακροδεξιό χώρο».

Ερωτηθείς σχετικά με την κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκτίμησε, ότι αυτό είναι κάτι που «το βλέπουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση του κύκλου που κλείνει με την έξοδο από τα μνημόνια, κόμματα συρρικνώνονται, άλλα εξαϋλώνονται, διάθεση για πολιτικές επανατοποθετήσεις από πολιτικά πρόσωπα και ομάδες» και θύμισε ότι «έχει ήδη προηγηθεί η ίδια η κοινωνία, με αναδιάταξη πολιτικών συσχετισμών που αποτυπώθηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές μάχες. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, δείχνουν αδυναμία να κατανοήσουν τις βαθύτερες πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες από το 2010 και μετά», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην είδηση για την «χορηγία» Μαρινάκη για τα γραφεία της ΝΔ στον Πειραιά, λέγοντας ότι «η σχέση Μαρινάκη και ΝΔ δεν εξαντλείται σε μία ενίσχυση τοπικής οργάνωσης, είναι παρωνυχίδα μίας σχέσης που δεν γνωρίζουμε ίσως όλες τις διαστάσεις της» και πρόσθεσε ότι «Γι’ αυτό το λόγο, αποκτούν πολύ μεγάλη σημασία οι εκλογές στον Δήμο του Πειραιά, όπου κατ’ ουσίαν συγκρούονται από την μία η άποψη που εκφράζεται από όσους δρουν κατ’ εντολήν του κ. Μαρινάκη για να ελεγχθούν τα πάντα στην πόλη ώστε να ικανοποιούνται συγκεκριμένα “σκληρά” οικονομικά συμφέροντα και από την άλλη αυτή που εκφράζεται από την υποψηφιότητα του Ν. Μπελαβίλα, που ζητάει μία πόλη που θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες των περισσότερων κατοίκων, που θα ανακτήσει διάφορες λειτουργίες που της έχουν αφαιρεθεί, την σχέση της με την θάλασσα, με το λιμάνι, με την Ιστορία της. Οι δημοτικές εκλογές στον Πειραιά και τηρουμένων των αναλογιών στο Βόλο, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την μεγάλη πολιτική σύγκρουση και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η έκβασή της», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού