ΝΕΟ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού σηματοδοτεί την επιστροφή σε πορεία Ανάπτυξης

Η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας σε μία πορεία ανάπτυξης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Ελληνική Ορμή (Ν.Ε.Ο.), καταθέτοντας παράλληλα την πολιτική της πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Διευκρινίζοντας ότι η “επαναφορά στην κανονικότητα” βρίσκεται στην Εργασία, η Νέα Ελληνική Ορμή προτείνει α) στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, β) την εδραίωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος και γ) τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που με τη σειρά της οδηγεί στη μείωση του κόστους της Απασχόλησης για τις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ν.Ε.Ο.

Έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 28 Ιανουαρίου και τη σχετική εισήγηση του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586, στα 650 ευρώ μηνιαίως, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

Η αύξηση αυτή, πέρα από το προφανές όφελος για τους ίδιους τους εργαζόμενους, σηματοδοτεί και την επιστροφή της Ελλάδας σε μία πορεία ανάπτυξης. Έπειτα από σχεδόν δέκα ιδιαίτερα οδυνηρά χρόνια κρίσης, και από την τυπική έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς των Μνημονίων, είναι απαραίτητο να ακολουθήσει και η ουσιαστική έξοδος και βέβαια η επαναφορά στην κανονικότητα, στα πλαίσια που οι δημοσιονομικές δυνατότητες μας επιτρέπουν.

Στον πυρήνα αυτής της «επαναφοράς στην κανονικότητα» βρίσκεται η Εργασία. Η Εργασία είναι αυτή που δίνει κίνητρο και ολοκληρώνει τον Άνθρωπο, και αυτή θα πρέπει να του αποδίδει αμοιβή τέτοια, ώστε κατά το Σύνταγμα να διαβιεί αξιοπρεπώς. Αντίστοιχα, κι επειδή «η οικονομία είναι κλίμα», έχει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία η θετική ψυχολογία που δημιουργεί το μέτρο της αύξησης, μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια.

Σε μία οικονομία με σχετική ύφεση όπως η δική μας, η ορθή συνταγή είναι η αναδιανομή των εισοδημάτων προς τους φτωχότερους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αναζωογόνηση της αγοράς την επόμενη μέρα, διότι η αναδιανομή των εισοδημάτων προς τους φτωχότερους, οι οποίοι διακρίνονται από υψηλή οριακή ροπή προς κατανάλωση, θα φέρει τα θετικά αποτελέσματα για την Οικονομία.

Αντίστοιχα, αυτό σημαίνει την επόμενη μέρα αυξημένη ζήτηση, η οποία με τη σειρά της φέρνει αυξημένη προσφορά από τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουμε δύο ωφέλειες:

         Την άμεση τόνωση της αγοράς την επόμενη μέρα αύξησης και είσπραξης του αυξημένου κατώτατου μισθού την 1ηΦεβρουαρίου και,
         Την άμεση αύξηση της προσφοράς για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Όσον αφορά δε το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, αυτό θα αποσβεσθεί με δύο τρόπους: πρώτον από την ίδια την αύξηση της προσφοράς και δεύτερον από την ενσωμάτωση του κόστους στις τιμές των προϊόντων.

Το Ν.Ε.Ο. εργάζεται πάνω στον άξονα της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και ταυτόχρονα τάσσεται, βάσει και της Πολιτικής Πρότασής του, στην τόνωση των επιχειρήσεων μέσω:

         Της επίτευξης στοχευμένων φοροελαφρύνσεων,
         Της εδραίωσης ενός σταθερού φορολογικού συστήματος και
         Της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που με τη σειρά της οδηγεί στη μείωση του κόστους της Απασχόλησης για τις επιχειρήσεις.

Η Νέα Ελληνική Ορμή βασίζεται στη δύναμη της συγκεκριμένης Πολιτικής Πρότασής της, μακριά από αφορισμούς και ακραίες απόψεις και αντιλήψεις, με στόχο την οριστική αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού