Γεννηματά: Ένα μεγάλο “όχι” στη λογική των μετώπων, με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής απέρριψε τη στρατηγική σύμπραξης μετώπων με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ, τα οποία χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα και υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ως στόχο τη αυτόνομη πορεία και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρα. Στη συνεδρίαση συζητούνται τα βήματα και το χρονοδιάγραμμα για το έκτακτο συνέδριο που θα γίνει στις 30 και 31 Μαρτίου.

Εξαπολύοντας επίθεση στη κυβέρνηση μίλησε για παρακμή και εκφυλισμό με όσα γίνονται στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες μέρες, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «χορηγό της ακροδεξιάς». Τον κατηγόρησε ότι επεδίωξε τον διχασμό της κοινωνίας και με τη τακτική του στη Συμφωνία των Πρεσπών διέλυσε μια σειρά από κόμματα στη Βουλή για να αποκομίσει οφέλη.

«Ακούγονται πολλά υπονοούμενα, παρασκήνιο και ίντριγκες για εκβιασμούς και περίεργες δεσμεύσεις σε εθνικά θέματα κι αναρωτιέμαι αν κάποιοι εξ αποστάσεως ή εκ των έσω είχαν συγκεκριμένη στόχευση».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη και η έξοδος στις αγορές ήταν ακριβή, ενώ για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής είπε πως πρόκειται για κοροϊδία καθώς από τη μία δίνει κι από την άλλη, με το αφορολόγητο, παίρνει. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα «κόκκινα δάνεια» λέγοντας ότι θα πρέπει να προστατευθούν και οι δανειολήπτες και οι καταθέτες και οι τράπεζες, για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

Σχετικά με το επικείμενο έκτακτο συνέδριο που εξήγγειλε το χαρακτήρισε κρίσιμο και ξεκαθάρισε πως «το Κίνημα Αλλαγής απαντά με ένα μεγάλο “όχι” στη λογική των μετώπων, με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και στρατηγικός μας στόχος είναι η αυτόνομη πορεία. Με αυτό το σκεπτικό ζήτησε το έκτακτο συνέδριο επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν από το μεταβατικό στάδιο της πολυκομματικής λειτουργίας. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολυφωνία που θολώνει το στίγμα μας. Τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κάνουν μερικά βήματα πίσω», είπε απευθυνόμενη στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη να θεραπευθούν άμεσα τα προβλήματα που προέκυψαν απευθυνόμενοι στη βάση, στους ιδρυτές του κόμματος». Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι: «Το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το αποφασίσει ο λαός με τη ψήφο του, δε θα το αποφασίσει κανένα μέσο ή επιχειρηματίας».