Η Terra Incognita Travel και η Αστική Σπηλαιολογία πραγματοποιούν την περιήγηση «Περιπέτειες στην Λαυρεωτική»

Εκδρομή περιπέτειας στο μεγαλύτερο ορυχείο της Αττικής, το τεράστιο χαώδες βάραθρο της Λαυρεωτικής, στο αρχαιότερο θέατρο της Ελλάδος και σε ένα άγνωστο κρυμμένο αρχαίο ιερό έκπληξη!

Σας καλωσορίζουμε σε μια εκδρομή ιστορίας και περιπέτειας στην Ανατολική Αττική, όπου θα περιηγηθούμε στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, γνωρίζοντας την ιστορία των μεταλλείων που ξεκινά από τα βάθη της αρχαιότητας! Οι κυριότεροι προορισμοί μας θα είναι οι αίθουσες και οι στοές του μεγαλύτερου υπόγειου μεταλλείου της Αττικής, από το οποίο και θα ξεκινήσουμε, το τεράστιο χαώδες βάραθρο (δολίνη) της περιοχής και ο μεταλλευτικός οικισμός με το αρχαιότερο στον ελλαδικό χώρο θέατρο που ξεχωρίζει για το μοναδικό ιδιόμορφο ελλειψοειδές σχήμα του.

Οι χώροι εξόρυξης του μεταλλείου που επιλέξαμε, συνδυάζουν το μυστήριο των στοών με την ομορφιά των σπηλαίων. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που το συγκεκριμένο μεταλλείο ξεχωρίζει. Στο εσωτερικό του θα περιηγηθούμε περίπου τρεις ώρες και θα θαυμάσουμε τις τεράστιες αίθουσες που στηρίζονται σε φυσικές αλλά και τεχνητές κολόνες, τον σταλακτιτικό διάκοσμο που πραγματικά θυμίζει σπήλαιο, ενώ θα εξερευνήσουμε και αρκετές από τις διακλαδώσεις που συνδέονται με την κύρια αίθουσα. Η κάθε μια από αυτές τις καταστόλιστες στοές κρύβει εκπλήξεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε!

Συνεχίζουμε με τον περίπατο περιμετρικά του εντυπωσιακού βαράθρου το οποίο έχει σχήμα καρδιάς με μέγιστη “διάμετρο” 150 μέτρων και βάθος 55 μέτρων, που μας φέρνει σε επαφή με την άγρια και ιδιόμορφη γεωμορφολογία της Λαυρεωτικής. Το έγκοιλο αυτό έχει διαμορφωθεί κατά πάσα πιθανότητα από κατάπτωση οροφής μεγάλου σπηλαίου, και στο εσωτερικό του καταλήγουν υπόγειες γαλαρίες γειτονικών μεταλλευτικών εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια, αφού γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής, μας υποδέχεται η τελευταία τοποθεσία μας. Εδώ βρίσκεται το κέντρο ενός εκ των αρχαίων δήμων της Αττικής, από τον οποίο σήμερα σώζονται το θέατρο που θα επισκεφτούμε και μέρη του οικισμού και των εγκαταστάσεων όπου γινόταν η επεξεργασία των μετάλλων. Επιπλέον, ένα άγνωστο κρυμμένο αρχαίο ιερό, που θα αποτελέσει έκπληξη!

Κατά τη δύση του ηλίου, επιστρέφουμε στο πούλμαν περπατώντας στα ίχνη της παλιάς προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Λαυρίου, που κατασκευάστηκε το 1883, χρησιμοποιώντας υποδομές της πρώτης γραμμής που εξυπηρετούσε τη μεταφορά των μεταλλευμάτων. Εγκαταλείφθηκε το 1957, τα ίχνη της όμως σώζονται και θα τα ακολουθήσουμε!

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Σήμερα, στις 8:00 π.μ., στην πλατεία Καραΐσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείο).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Στο σημείο εκκίνησης στις 19:30-20:00 μ.μ περίπου.

– 22 € για Early Booking ή

– 25 € για κράτηση θέσης μετά τις 31/01/2019

Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.

Λόγω μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκδρομή « Περιπέτειες στη Λαυρεωτική» για τις 10.02.2019, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας κι έτσι κάποιοι φίλοι μας δεν κατάφεραν τελικά να είναι μαζί μας. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την εκδρομή “Περιπέτειες στη Λαυρεωτική” στις 24.02.2019 ήμερα Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες για την καινούργια εκδήλωση θα βρείτε στο link: https://www.facebook.com/events/2280587158849171/