Μπεττυ Σκούφα: Τίθεται επιτακτικά το πρόταγμα της συσπείρωσης των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας

«Το ερώτημα που μπαίνει μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι κατά πόσο έχουμε φτιάξει, από την μεταπολίτευση και μετά, μια δημοκρατία ανθεκτική στην κριτική. Δηλαδή εάν κάθε φορά κάποιος βουλευτής, κάποιο ενεργά πολιτικά άτομο, ο οποιοσδήποτε από εμάς, βγαίνει και λέει πράγματα που ενοχλούν, γιατί είναι οι αλήθειες, και η «απάντηση» του υποσυστήματος, συγκεκριμένων κύκλων, είναι η βία, είναι το ξύλο, είναι οι απειλές, τότε αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Όχι μόνο να μας προβληματίζει, αλλά και να μας συσπειρώνει για να εγκαθιδρύσουμε ακόμη πιο ισχυρά την Δημοκρατία και να μάθουμε σε αυτή την χώρα να λέμε επιτέλους την αλήθεια, χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς μισαλλοδοξίες και σεβόμενοι όλες τις διαφορετικές απόψεις και με σκοπό να φθάνουμε σε συγκλίσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτίνα Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ  Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΞ” του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου.

Όπως ανέφερε η κυρία Σκούφα, δεν γίνεται μια ζωή οι πολίτες, ή τα πολιτικά πρόσωπα για σημαντικά γεγονότα να κρατούμε σιγή ιχθύος, ή να κάνουμε λαϊκώς ειπωμένο «μούγκα στη στρούγκα». Θα πρέπει να μιλάμε χωρίς πάθη, χωρίς να ανασαλεύουμε πάθη, θα πρέπει να μιλάμε και να καταθέτουμε τις απόψεις μας. Η ελεύθερη κατάθεση απόψεων είναι συστατικό στοιχείο ακριβώς της ίδιας της Δημοκρατίας με Δ κεφαλαίο.

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν, όπως εξήγησε η κα Σκούφα, επιτακτικά τίθεται το πρόταγμα της συσπείρωσης των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, όλων των δημοκρατικών πολιτών, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλότητα στην χώρα, την σταθερή πορεία της χώρας, γιατί χωρίς σταθερότητα, χωρίς ομαλότητα, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε οικονομική ανάπτυξη, ούτε και να ανασάνουν οι πολίτες, ούτε και η οποιαδήποτε κυβέρνηση να ασκήσει το κυβερνητικό της έργο. Θα πρέπει να είμαστε με τεταμένη την προσοχή όλοι μας ως πολίτες απέναντι σε φαινόμενα που σκοπό έχουν να υπομονεύσουν την ίδια την Δημοκρατία, σημείωσε.