Εκδήλωση της ΛΑΕ για τις ευρωεκλογές

Την αντίθεσή τους στις πολιτικές που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση, εξέφρασαν οι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε ενόψει των ευρωεκλογών, η Λαϊκή Ενότητα Ά’ Θεσσαλονίκης, στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα «Η ΕΕ της λιτότητας και του αυταρχισμού. Η απάντηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των κινημάτων».
«Πιστεύουμε ότι ειδικά στην Ελλάδα, από την εμπειρία του ο κόσμος πλέον μπορεί να ξέρει ότι η λύση δεν βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη», δήλωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης, η δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Μαριάννα Τσίχλη.
Όπως επισήμανε, η Ε.Ε. «είναι μια ιμπεριαλιστική ενοποίηση, που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η ελληνική κρίση και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείρισή της».

«Οι αυταπάτες μετά από τα 10 σχεδόν πλέον χρόνια μνημονίου και μνημονιακής πολιτικής χωρίς μνημόνια, σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουνε καταρρεύσει με τον πιο τραγικό τρόπο. Αυτό φάνηκε στο παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ, που με τη λογική ότι θα μεταρρυθμίσει ή θα αλλάξει τον συσχετισμό μες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τελικά κατέληξε να υλοποιεί μια πολιτική, ακόμα πιο σκληρή από αυτή των προκατόχων του» τόνισε.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα, για μια κοινή πολιτική παρέμβαση ενόψει των ευρωεκλογών.
Η Λαϊκή Ενότητα έχει σαφές μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας και μέλος του τμήματος διεθνών σχέσεων της Λαϊκής Ενότητας, Άλκης Αντωνιάδης.
«Έχουμε σαφές μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε υπέρ της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτό που προσπαθούνε να του πούνε ότι είναι η γη της επαγγελίας για τους εργαζόμενους – είναι ακριβώς το αντίθετο. Το είδαμε στη χώρα μας, το βλέπουμε σε άλλες χώρες, το βλέπουμε στη Γαλλία με τα «Κίτρινα Γιλέκα», το βλέπουμε στην Καταλονία, το είδαμε στην Ιταλία, το είδαμε σε κάθε σχεδόν γωνιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θέλουμε να εντείνουμε τη μάχη, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα – και σε όλη την Ευρώπη θα έλεγα – ώστε οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς να αποτελέσουνε εκείνον τον πόλο, τον εναλλακτικό στο σημερινό ευρωπαϊκό στάτους κβο, που να αποτελέσει πραγματική λύση προς όφελος των καταπιεζόμενων, των ανθρώπων που υποφέρουν από τις πολιτικές λιτότητας».
Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «έχει γίνει ένα παραμάγαζο πια της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία ψάχνει να βρει ένα κυβερνητικό αποκούμπι, τώρα στα τελειώματα της, στην ελληνική κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού