Πιτσιόρλας: Συναντήσεις με τους κλάδους της βιομηχανίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

«Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα στη λεπτομέρεια τους. Η ελληνική οικονομία στηρίζεται στις ΜμΕ και πρέπει να τις απελευθερώσουμε από στρεβλώσεις των τελευταίων ετών, που προέκυψαν και από τις μνημονιακές επιταγές, αλλά και από νοοτροπίες του παρελθόντος».

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας εγκαινιάζοντας την έκθεση αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ 2019.

Όπως είπε ο υφυπουργός, χθες σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Απόστολο Μακρυκώστα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα ένας κύκλο συναντήσεων με όλους τους βασικούς κλάδους της ελληνικής μεταποίησης και βιομηχανίας προκειμένου να καταγραφούν όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια «και τι από αυτά μπορεί να διορθώσουμε».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «μέσα στην κρίση, ζήσαμε ένα φαινόμενο που μας επιτρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον, καθώς αναδείχθηκαν η προσαρμοστικότητα, η αντοχή και την ευρηματικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το γεγονός ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες, καταφέραμε να έχουμε αύξηση των εξαγωγών δείχνει ότι μπορούμε ως χώρα να κάνουμε πολλά. Η κρίση ξύπνησε μέσα μας τη δημιουργικότητα που είχε θαφτεί για δεκαετίες κάτω από εύκολες λύσεις».

Ανέφερε ότι γυρίζουμε σελίδα κι έχουμε μπροστά μας μια προοπτική πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. «Επιτύχαμε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως, να σηκώνουν μεγάλο βάρος, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να σταθεροποιήσουμε τους μακροοικονομικούς δείκτες. Σήμερα βρισκόμαστε στην τελευταία φάση, όπου ολοκληρώνονται δύσκολα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα κυρίως. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί θετικά και αυτή η διαδικασία» όπως είπε.

Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι σταδιακά απελευθερώνεται η ελληνική οικονομία και από την καχυποψία και από τα μεγάλα προβλήματα που μας καθήλωσαν τα προηγούμενα χρόνια και πλέον, πρόσθεσε ο υφυπουργός, είμαστε σε θέση να κάνουμε τα επόμενα βήματα και η αύξηση των εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης αποτελούν πολύ σημαντικά δείγματα.

«Όμως ακριβώς σε αυτή τη φάση, πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα στη λεπτομέρεια τους», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται στις ΜμΕ και πρέπει να τις απελευθερώσουμε από στρεβλώσεις των τελευταίων ετών, που προέκυψαν και από τις μνημονιακές επιταγές, αλλά και από νοοτροπίες του παρελθόντος.

«Πρέπει να βάλουμε σε νέες βάσεις την παραγωγή μας. Να μπει στη συζήτησή μας για τα καλά η έννοια των αλυσίδων αξίας, της καινοτομίας από την οποία εξαρτάται η ανταγωνιστικότητά μας, αλλά και η ενίσχυση της εξωστρέφειας καθώς και η έννοια του μεγέθους και της κλίμακας των επιχειρήσεών μας προκειμένου να μπορούν να αντέξουν στον σημερινό ανταγωνισμό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού