Ταγιάνι: Προειδοποίησε ότι η Αλβανία είναι στα πρόθυρα ενός “πολιτικού” εμφυλίου πολέμου

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει ένας «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την σταθερότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ταγιάνι, σύμφωνα με ρεπορτάζ αλβανικών μέσων ενημέρωσης.

Πρόκειται για δήλωση εξαιρετικής βαρύτητας, η οποία αποδεικνύει τη μεγάλη ανησυχία της Ε.Ε. για την πολιτική σταθερότητα στη γειτονική χώρα. Ταυτόχρονα, είναι μια δήλωση που ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά την επιστροφή στο Στρασβούργο 7 ευρωβουλευτών, οι οποίοι επισκέφτηκαν  τις προηγούμενες μέρες τη βαλκανική χώρα και σε γύρο διαμεσολαβητικών συναντήσεων που είχαν με τους επικεφαλής όλων των πολιτικών κομμάτων, διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα περιθώριο συμβιβασμού μεταξύ Ράμα-αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη ανησυχία στην Ε.Ε. έχει προκαλέσει η διακινούμενη φημολογία στην Αλβανία ότι ο πρωθυπουργός, έχει δώσει εντολή σε στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν  κοντά στα Τίρανα να είναι σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο παρέμβασής τους κατά των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού