Σφίγγει ο κλοιός για τον Τραμπ | Καταγγέλλει τους Δημοκρατικούς για “κατάχρηση εξουσίας”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τους Δημοκρατικούς για τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» της χώρας, αφού ξεκίνησαν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του.

«Οι Δημοκρατικοί παρακωλύουν τη Δικαιοσύνη. Έχουν επιδοθεί σε μια μεγάλη, απεγνωσμένη σταυροφορία προς αναζήτηση ενός εγκλήματος, την ώρα που το αληθινό έγκλημα είναι αυτό που πράττουν οι Δημοκρατικοί και ό,τι έχουν κάνει!» κατήγγειλε ο Ρεπουμπλικανός σε ένα tweet, που συνόδευε ένα άλλο μήνυμα γραμμένο με κεφαλαία γράμματα: «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ».

Έχοντας ισχυροποιήσει τη θέση τους χάρη στην πλειοψηφία που έχουν συγκεντρώσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να μην χάσουν χρόνο και να ξεκινήσουν ή να επιταχύνουν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του μεγιστάνα, από τις υποψίες περί σύμπραξης με τη Ρωσία έως τις πληρωμές για να εξαγοράσει τη σιωπή φερόμενων ερωμένων του, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του.

Μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο κι από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο να τους παραδώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα διαμείφθηκαν ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον ομόλογό του από τη Ρωσία Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επιπλέον, κάλεσαν 81 πρόσωπα κι οργανισμούς, μεταξύ αυτών τους δύο γιους του δισεκατομμυριούχου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, όπως και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να καταθέσουν σχετικά έγγραφα.

«Οι Δημοκρατικοί παρενοχλούν τον πρόεδρο για να αποσπάσουν την προσοχή από το ριζοσπαστικό πρόγραμμά τους» υποστήριξε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

«Ενδιαφέρονται περισσότερο για θλιβερά πολιτικά παιχνίδια και να ικανοποιήσουν μια ριζοσπαστική κι αριστερή βάση από το να προσφέρουν απτά αποτελέσματα στους πολίτες μας. Οι Δημοκρατικοί δεν αναζητούν την αλήθεια, θέλουν να επιτεθούν στον πρόεδρο» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Λευκός Οίκος: Οι έρευνες των Δημοκρατικών για τον Τραμπ είναι «αισχρές»

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Σάρα Χάκαμπι-Σάντερς, επέκρινε με σφοδρότητα τους Δημοκρατικούς, χαρακτηρίζοντας τις έρευνες ευρείας κλίμακας που άρχισαν να διενεργούνται από το αμερικανικό Κογκρέσο για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το περιβάλλον του «αισχρές».

«Σήμερα, ο πρόεδρος (της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, Τζέρι) Νάντλερ άρχισε μια αισχρή έρευνα (…) με αντικείμενο ψευδείς και τετριμμένες κατηγορίες για τις οποίες ο ειδικός εισαγγελέας (Ρόμπερτ Μάλερ) και επιτροπές αμφότερων των σωμάτων του Κογκρέσου έχουν ήδη διενεργήσει έρευνες», ανέφερε η Σάντερς. Ο Νάντλερ και άλλοι Δημοκρατικοί άρχισαν τις έρευνες «διότι είναι τρομοκρατημένοι εξαιτίας της κατάρρευσης του ψευδούς αφηγήματός τους των τελευταίων δύο ετών περί “αθέμιτης σύμπραξης με τη Ρωσία”», υποστήριξε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Οι Δημοκρατικοί ξεκινούν έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ
Μια πανίσχυρη κοινοβουλευτική επιτροπή στις ΗΠΑ, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ξεκίνησε σήμερα μια μεγάλη έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας από 80 προσωπικότητες και οργανισμούς, μεταξύ αυτών τους δύο γιους του Αμερικανού προέδρου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, όπως και από τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να παραδώσουν σχετικά έγγραφα.

Η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της κάτω βουλής του Κογκρέσου ερευνά τις υποψίες περί «παρακώλυσης της Δικαιοσύνης, διαφθοράς και άλλων καταχρήσεων εξουσίας εκ μέρους του προέδρου Τραμπ, συνεργατών του και μελών της διοίκησής του» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

Η επιτροπή επικοινώνησε με 81 πρόσωπα κι οργανισμούς, όπως τον Άλεν Ουέισελμπεργκ, τον οικονομικό διευθυντή του Trump Organization, τον προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Τζέι Σεκουλόου, πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, όπως τον Στιβ Μπάνον, τον Σον Σπάισερ και τη Χόουπ Χικς, όπως και τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Στις επιστολές που έστειλε, η επιτροπή τους ζητάει να παραδώσουν σχετικά έγγραφα έως την 18η Μαρτίου.

«Τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος Τραμπ δεν λογοδότησε σχετικά με τις επιθέσεις, σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε βάρος των κανονισμών μας και των νομικών, ηθικών και συνταγματικών προτύπων μας» γράφει ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Τζέρολντ Νάντλερ.

«Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο για το Έθνος μας κι έχουμε ευθύνη να πραγματοποιήσουμε έρευνα» συνέχισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος χαρακτήρισε σήμερα «κάλπικη» την εν λόγω κοινοβουλευτική έρευνα των Δημοκρατικών, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφος εάν θα συνεργαστεί με τον Τζέρολντ Νάντλερ ο μεγιστάνας απάντησε: «Συνεργάζομαι πάντα με όλους».

Η έρευνα αυτή θα μπορούσαν να παράσχει στους Δημοκρατικούς εφόδια στην περίπτωση μιας πιθανής διαδικασίας για την «καθαίρεση» του Τραμπ. Όμως, η ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο προς το παρόν εμφανίζεται επιφυλακτική στο να χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί, δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ