Σκόπια: Ανακηρύχτηκε επίσημα στο συνέδριο του κόμματος Ζάεφ η υποψηφιότητα Στέβο Πενταρόφσκι για την προεδρία

Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την ομιλία του αρχηγού της Σοσιαλιστικής Ένωσης άρχισε χθες στα Σκόπια το 23ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, στο οποίο επιβεβαιώθηκε ότι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας προτεινόμενος από μια συμμαχία 30 κομμάτων προσκείμενων στην κυβερνώσα παράταξη, θα είναι ο Στέβο Πενταρόφσκι.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 783 αντιπρόσωποι.

Στην ομιλία του ο κ Ζάεφ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μαζί με τους φίλους μας, πρώτα  από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, και στη συνέχεια από τη Δημοκρατία της Ελλάδας, απορρίψαμε την απομόνωση και τις παρεξηγήσεις. Αναλάβαμε την ευθύνη και δείξαμε τις ικανότητες επίλυσης και αποδιώξαμε τις πρακτικές σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών και των στρατηγικών στόχων του κράτους. Οι πολίτες επέλεξαν το μέλλον, την ευημερία, τον προσανατολισμό μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Παρουσιάζοντας τον υποψήφιο για την προεδρία της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι ο πρωθυπουργός  της Β. Μακεδονίας τόνισε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για να κερδίσει ο συνασπισμός  τις προεδρικές εκλογές: «Είμαστε πεπεισμένοι για αυτήν την επιλογή μας και για τη νίκη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού