Δένδιας: Εικονική η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ

H τροπολογία για την άρση του κωλύματος των βουλευτών αν επιθυμούν κατέλθουν ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η ρύθμιση για τον σταυρό στις ευρωεκλογές είχε ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ρύθμιση εκείνη της κυβέρνησης Σαμαρά είχε τη γενική συναίνεση. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είναι εκ του πονηρού και δεν έχει και τη συναίνεσή μας. Προσβάλλετε τη λογική μας», απάντησε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος είχε παρουσιάσει στοιχεία για μείζονες αλλαγές στην εκλογική διαδικασία, παραμονές των ευρωεκλογών του 2014.

«Για να καταλάβω, αυτή η διάταξη, η αποκαλούμενη και τροπολογία…Κουντουρά, γιατί έρχεται; Έρχεται επειδή η κυβέρνηση, από πραγματική έρευνα των αναγκών, αντιλήφθηκε τώρα, ελάχιστες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ότι απαιτείται αυτή η ρύθμιση, χωρίς να έχει συγκεκριμένα πρόσωπα στο μυαλό της; Σας παρακαλώ πολύ, πείτε μου ειλικρινά, αυτή η διάταξη δεν έχει πρόσωπα πίσω της; Μας προτείνατε αυτήν την τροπολογία χωρίς να έχετε συγκεκριμένα προσωπικά χαρακτηριστικά υποψηφίων; Όταν συντάχθηκε αυτή η τροπολογία, έγινε ερήμην προσώπου και όχι σε μία λυσσώδη μάχη να κρατηθεί μία εικονική κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες ακόμα; Δεν έγινε όπως εμείς υποψιαζόμαστε; Είμαστε εμείς οι κακοί και εξαιρετικά καχύποπτοι; Εσείς το κάνετε υπέρ της ορθής απονομής δικαίου και της καλής νομοθέτησης;», σχολίασε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού