Νέο προεκλογικό παραλήρημα Ερντογάν: Την Ιστανμπούλ δεν θα την κάνετε Κωνσταντινούπολη

Σε ομιλία του στα Δαρδανέλλια, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι την «Ιστανμπούλ δεν θα την κάνετε Κωνσταντινούπολη», προσθέτοντας ότι «οι πρόγονοί σας ήρθαν» και ορισμένοι έφυγαν «σε φέρετρα».

Το μήνυμα ότι η «Ιστανμπούλ» δεν θα γίνει ποτέ Κωνσταντινούπολη, έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στα Δαρδανέλλια.

«Είμαστε εδώ τα τελευταία 1.000 χρόνια. Θα είμαστε εδώ μέχρι το τέλος των ημερών. Δεν θα κάνετε την Ιστανμπούλ Κωνσταντινούπολη. Οι πρόγονοί σας ήρθαν. Επέστρεψαν κάποιοι ζωντανοί, κάποιοι σε φέρετρα. Αν έρχεστε με τις ίδιες προθέσεις, σας περιμένουμε. Θα σας αποχαιρετήσουμε όπως τους προγόνους σας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε επίσης αναφορές σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανατολική Μεσόγειο «δοκιμάζουν την υπομονή μας καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματα μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Στο Αιγαίο, «δοκιμάζουν την υπομονή μας, προσπαθώντας να μας περιορίσουν», όπως είπε.

«Δοκιμάζουν τη χώρα μας ακόμη και 16.000 χιλιόμετρα μακριά στη Νέα Ζηλανδία», πρόσθεσε, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Πολλές ήταν οι αναφορές του Τούρκου προέδρου και στον Κεμάλ και στα γεγονότα στα Δαρδανέλλια, όπου, πριν από 104 χρόνια, όπως είπε, «πετύχαμε νίκη με αίμα».

Ο Ερντογάν παρομοίασε, μάλιστα, τη δήλωση του γιου του Μπένιαμιν Νετανιάχου περί Κωνσταντινούπολης που ήταν «κέντρο του ορθόδοξου Χριστιανισμού», με το μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας. «Είναι το ίδιο. Τρέφονται από την ίδια πηγή», τόνισε.

Οι σημερινές δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μετά από την υψηλών τόνων ομιλία του στη Σμύρνη, με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και στον Κεμάλ που έριξε «τους άπιστους στη θάλασσα», η οποία προκάλεσε έντονα αποδοκιμαστική ανακοίνωση του ελληνικού YΠEΞ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού