Οι Εκδόσεις redmarks παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Σειράς “Κριτική Έρευνα”, με τίτλο «Μικρή Πραγματεία για τον Ερωτικό Χρόνο», του Αλέξανδρου Σχισμένου

Σήμερα Τρίτη 19 Μάρτη, οι Εκδόσεις redmarks σας καλούν στην βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου της Σειράς “Κριτική Έρευνα” Μικρή Πραγματεία για τον Ερωτικό Χρόνο, του Αλέξανδρου Σχισμένου, που θα γίνει στην «Κομμούνα // Ινστιτούτο κοινωνικής, οικονομικής και ιστορικής έρευνας», οδός Ιουλιανού 67.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι

Marilena Karra, Υπ. Διδάκτωρ στη Θεωρία και την Ιστορία της Τέχνης

Σωτήρης Σιαμανδούρας, Δρ. Πολιτικής Θεωρίας

Alexandros Schismenos, Δρ. Φιλοσοφίας και συγγραφέας του βιβλίου

Είναι ο έρωτας μία απόπειρα υπέρβασης της πρωταρχικής ρήξης ή μία απόπειρα υπέρβασης του Εγώ; Δηλαδή είναι μία ορμή επανασύνδεσης ή μία ορμή διάλυσης; Κεντρομόλος ή φυγόκεντρος; Κάθε προσπάθεια ορισμού μας παραπέμπει στο πρόβλημα ενός ερωτικού καθολικού, το οποίο δεν μπορεί να αναχθεί στην βιολογική γενετήσια ορμή, ούτε όμως μπορεί να διαχωριστεί από τις επιμέρους  και συγκεκριμένες εξατομικεύεις του ερωτικού φαινομένου.

Θέλουμε να αναζητήσουμε το νόημα του έρωτα στην σημασία του άλλου εντός της διυποκειμενικότητας και να κατανοήσουμε την αποβλεπτικότητα που στρέφεται προς το άλλο. Να αναψηλαφήσουμε τις κοινωνικο-ιστορικές και φιλοσοφικές μεταμορφώσεις του έρωτα και το συσχετισμό του με την αυτονομία. Να διαυγάσουμε το νόημα του χρόνου του Άλλου εντός και δια του υποκειμένου, που υπερβαίνει τον ατομικό χρόνο, μα δεν είναι δημόσιος, και θα ονομάσουμε ερωτικό χρόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού