Τσιάρας: Θέλουμε να νικήσει η ΝΔ στις ευρωεκλογές

«Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει σε μία ευρεία εκλογική νίκη, η οποία θα είναι ουσιαστικά και το συγκεκριμένο μήνυμα που θα στείλουν οι Έλληνες πολίτες προς τη σημερινή κυβέρνηση και τον σημερινό πρωθυπουργό», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για τον εκλογικό πήχη του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

«Δε νομίζω ότι οι αριθμοί -ότι η νίκη πρέπει να έχει το τάδε ποσοστό διαφοράς ή οτιδήποτε- έχουν μεγάλη σημασία ή μεγάλη αξία. Για εμάς μεγάλη σημασία έχει το βράδυ της 26ης Μαΐου, που είναι προσδιορισμένος ο χρόνος των ευρωεκλογών -και βεβαίως με δεδομένο ότι όπως φαίνεται οι εθνικές εκλογές μάλλον θα πάνε προς το φθινόπωρο, ή αυτός φαίνεται να είναι σήμερα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης- να έχουν στείλει οι Έλληνες πολίτες ένα ηχηρό μήνυμα, ότι πρέπει να αλλάξουν την πολιτική κατεύθυνση και πολύ περισσότερο μιαν αντίληψη και νοοτροπία, που η κυβέρνηση προσπαθεί να εμπεδώσει σε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο προβληματισμό για το πώς θα κινηθεί η πατρίδα μας και η κοινωνία μας στο άμεσο μέλλον», εξήγησε ο κ. Τσιάρας.

«Το διακύβευμα», συνέχισε, «προφανώς είναι διαφορετικό σε κάθε εκλογική μάχη -είναι άλλο βέβαια το διακύβευμα για τα κόμματα και τους πολιτικούς χώρους και άλλο το διακύβευμα για τους πολίτες», αλλά «επειδή εμείς πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες το διακύβευμα αυτών των εκλογών ουσιαστικά στέκεται στο ερώτημα, πώς θέλει να προχωρήσει η Ελλάδα την επόμενη ημέρα, τι θέλουμε ακριβώς να συμβεί και αν πρέπει να διαιωνίζουμε μία πρακτική, η οποία μας γυρίζει στο παρελθόν, ή να έχουμε μία πολιτική, η οποία με σταθερά και συγκεκριμένα βήματα θα μπορέσει να βγάλει την πατρίδα μας και την οικονομία μας από αυτό το μεγάλο αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια».

«Στον δέοντα χρόνο η συζήτηση για ΠτΔ »

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και την ευρεία πλειοψηφία που συγκέντρωσε η πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 32 στην κατεύθυνση αποσύνδεσης της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ επισήμανε: «Το γεγονός ότι στην πραγματικότητα έχει προκριθεί το συγκεκριμένο άρθρο […] νομίζω ότι δίνει τελικά μία πολύ μεγάλη ευκαιρία γενικά στο πολιτικό σύστημα της χώρας και ξεπερνιέται μία παθογένεια, η οποία στο παρελθόν είχε οδηγήσει σε βίαιες εξελίξεις. Άλλωστε εμείς στη ΝΔ αυτό το έχουμε ζήσει δύο φορές -και με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2009, αλλά πολύ περισσότερο με την εκλογή του προέδρου στις αρχές του 2015- όπου ουσιαστικά είδαμε πώς έκλεισε με έναν βίαιο τρόπο ο βίος προηγουμένων κυβερνήσεων της ΝΔ».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ αποφεύγει να απαντήσει, εάν προτίθεται να στηρίξει μία δεύτερη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο κ.Τσιάρας απάντησε: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από τη ΝΔ, άρα λοιπόν δεν είναι εκεί η ουσία του θέματος ή η συζήτηση. Το γεγονός ότι προσπαθεί ο κ. Τσίπρας είτε να δεσμεύσει μελλοντικές εξελίξεις, είτε να παίξει από την άλλη πλευρά τα γνωστά του παιχνίδια, καταρχήν αναδεικνύει τη δική του αδυναμία να χειριστεί μια δύσκολη για τον ίδιο περίοδο. Από την άλλη πλευρά, όλα αυτά είναι ζητήματα, τα οποία στον δέοντα χρόνο μπορεί να τα δει κανείς και βεβαίως μπορεί να απαντήσει. Η όλη προσπάθεια που γίνεται είναι να μπορέσει να μετατοπιστεί η συζήτηση κάπου αλλού. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ συγκεκριμένη και αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού