Ρήγας: Θα επιμείνουμε στην αποφασιστική και ψύχραιμη στάση που δίνει μήνυμα ειρήνης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στο ρ/φ σταθμό Αθήνα 984 και στο δημοσιογράφο Άρη Τόλιο μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την παρενόχληση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρωθυπουργός:

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τη μεριά της γείτονος και συμμάχου χώρας στο τί κάνει και πώς λειτουργεί. Η απάντηση του πρωθυπουργού χθες ήταν ξεκάθαρη. Εμείς υπερασπιζόμενοι πλήρως το Διεθνές Δίκαιο ξεκαθαρίσαμε το θέμα. Από εκεί και πέρα, ό,τι άλλο και αν ισχυρίζεται η Τουρκία είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θα πρέπει οι γείτονες να σταματήσουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια και σε επίπεδο ρητορείας και σε επίπεδο πρακτικής όπως έγινε χθες. Εμείς θα επιμείνουμε στην αποφασιστική και ψύχραιμη στάση μας, στάση που δίνει μήνυμα ειρήνης, μήνυμα φιλίας και ταυτόχρονα υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Για τη συνεννόηση με αντιπολίτευση:

Είναι πολύ κακό αυτό που κάνει η αντιπολίτευση, να χρησιμοποιεί και να εντάσσει τα εθνικά θέματα στην μικροπολιτική της και στην αντιπαράθεση που επιδιώκει. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.   Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου. Όταν η Τουρκία αποφασίσει ότι θα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, δεν θα αμφισβητεί και δεν θα προκαλεί και δεν θα επιχειρεί μέσω της ισχύος να ξεπεράσει τα όσα προβλέπονται, τότε θα υπάρχει προοπτική να συζητήσουμε πολλά άλλα πράγματα αλλά και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουμε ότι μπορεί να υπάρχει μια λογική συνεννόησης  και μέσω των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις:

Για εμάς η μάχη των ευρωεκλογών είναι βαθιά πολιτική. Συγκρούονται δύο κόσμοι ο κόσμος της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, απέναντι στο φάσμα των ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, που εμφιλοχωρούν στην Ευρώπη και που σηκώνουν κεφάλι στην Ελλάδα με μεγάλη ευθύνη της ΝΔ. Αυτοί οι δύο κόσμοι θα συγκρουστούν στις ευρωεκλογές. Εγώ θεωρώ ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Οι δημοσκοπικές προβλέψεις πέφτουν έξω, όπως έχει αποδειχθεί σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις. Η ελληνική κοινωνία θα εκτιμήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση και να ατενίζει το μέλλον με διαφορετικό τρόπο, όλα αυτά που κατακτήθηκαν με την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Δεν θα επιτρέψει να επανέλθουν όσοι ευθύνονται για όλα αυτά.

 Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Εναρμονιζόμαστε σε πολλά θέματα με το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές Συμβάσεις και ταυτόχρονα επιχειρούμε να δώσουμε λύση σε μια σειρά θεμάτων τα οποία ταλαιπωρούν για χρόνια τους νέους ανθρώπους. Ειδικότερα μειώνεται η θητεία στους πολύτεκνους από 5 παιδιά και πάνω, όλα τα αγόρια και όχι μόνο το πρώτο υπηρετεί έξι μήνες. Στις τρίτεκνες οικογένειες η θητεία όλων των αγοριών πηγαίνει στους εννέα ή οκτώ μήνες. Λύνονται θέματα των αντιρρησιών συνείδησης, η εναλλακτική θητεία πηγαίνει στους δώδεκα μήνες, όσο είναι για τους άλλους στρατεύσιμους. Επίσης αντιμετωπίζεται το θέμα των ανυπότακτων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού