Μάλτα: Πέντε μετανάστες συνελήφθησαν για την πειρατεία στο Elhiblu 1

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα μετά την άφιξη, στη Μάλτα, του μικρού δεξαμενόπλοιου Elhiblu 1, το οποίο είχαν καταλάβει μετανάστες αφού διασώθηκαν, στα ανοιχτά της Λιβύης.

Το πλοίο, μήκους 52 μέτρων, είχε περισυλλέξει την Τρίτη 108 μετανάστες – 77 άνδρες, 19 γυναίκες και 12 παιδιά- που επέβαιναν σε δύο μικρές λέμβους και κινδύνευαν. Τους είχε εντοπίσει νωρίτερα ένα στρατιωτικό αεροσκάφος ευρωπαϊκής χώρας.

Την Τετάρτη, ενώ κατευθυνόταν στην Τρίπολη για να αποβιβάσει τους ανθρώπους αυτούς, έκανε ξαφνικά στροφή και κινήθηκε προς τα βόρεια.

Νωρίς το πρωί σήμερα, συνοδευόμενο από σκάφη του λιμενικού της Μάλτας, το Elhiblu 1 έφτασε τελικά στο λιμάνι της Βαλέτας. Οι μετανάστες έμειναν για πολλές ώρες πάνω στο πλοίο, υπό την επιτήρηση ένοπλων ανδρών. Στη συνέχεια οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που πιστεύεται ότι ήταν οι πρωτεργάτες της πειρατείας.

Ακολούθως, αποβιβάστηκαν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι υπόλοποι άνδρες. Πολλοί από τους μετανάστες έδειχναν εξαντλημένοι και κάποιοι δυσκολεύονταν ακόμη και να σταθούν στα πόδια τους.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα αποποιηθεί τις ευθύνες της, παρά το μικρό της μέγεθος. “Τώρα θα εφαρμόσουμε το διεθνές δίκαιο”, τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού