ΗΠΑ | Πεντάγωνο: Η αποβιομηχάνιση της χώρας θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε μία έκθεση, στην οποία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός από τμήματα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των συστημάτων εθνικής ασφάλειας παράγεται και παρέχεται στον στρατό των ΗΠΑ, από εταιρείες που έχουν έδρα στο εξωτερικό.

Ο λόγος της δημοσίευσης της έκθεσης αυτής έγινε εμφανής λίγο αργότερα: η λειτουργία των πυραύλων ετίθετο σε κίνδυνο, επειδή έκλεισε η αμερικανική εταιρεία που προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα τους διακόπτες παροχής καυσίμου, ενώ και για την προμήθεια στερεού καυσίμου όφειλε ο αμερικανικός στρατός να καταφύγει σε μια νορβηγική εταιρεία, διότι το προϊόν από τον μοναδικό Αμερικανό προμηθευτή που έχει απομείνει ανοικτός δεν τηρεί αυστηρώς τις προδιαγραφές.

Αλλά τα προβλήματα στη λειτουργία των πυραύλων δεν είναι το μόνο πρόβλημα, που σχετίζεται με την ομαλή προμήθεια ανταλλακτικών και εξοπλισμού. Στην ίδια έκθεση του υπουργείου Αμύνης καταγράφονται αντίστοιχα προβλήματα στην προμήθεια του ειδικά κατεργασμένου μετάλλου για τη θωράκιση των αρμάτων μάχης, ή τις τεχνικές μεθόδους υψηλής τεχνογνωσίας για την προώθηση των υποβρυχίων. Για να μη μιλήσει κανείς για τα ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού, που θα γνωρίσουν δύσκολες μέρες μετά την πτώχευση της μοναδικής εταιρείας στις ΗΠΑ που κατασκεύαζε ανταλλακτικά για τα Apache Ah-64E, Osprey V-22 e Sikorsky S-65.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού